ΥΠΕΞ και Πανεπιστήμιο Frederick υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Υπουργείο Εξωτερικών υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης, το οποίο προνοεί την εγκαθίδρυση και ανάπτυξη της μεταξύ τους συνεργασίας.
 
Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του πανεπιστημίου, το Μνημόνιο, που τέθηκε άμεσα σε ισχύ για αρχική περίοδο 3 ετών, υπέγραψαν σε ειδική τελετή στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρύτανης Καθ. Γιώργος Δημοσθένους.
 
Σκοπός του εν λόγω μνημονίου, όπως αναφέρεται, είναι η εγκαθίδρυση και  ανάπτυξη συνεργασίας η οποία θα διέπεται από συστηματική επικοινωνία μεταξύ των μερών σε τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εξωτερικών και πιο συγκεκριμένα στο Δίκαιο της Θάλασσας, τις διεθνείς πτυχές της ναυτιλίας και τη δημόσια εικόνα και επικοινωνία, καθώς και σε άλλους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
 
Η συνεργασία στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιείται μέσω δράσεων όπως είναι η διοργάνωση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης για τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, η διεξαγωγή συνεδρίων και διαλέξεων σε τομείς που καλύπτει το μνημόνιο, η εκπόνηση μελετών ή ερευνών σε θέματα που αφορούν τους καθορισμένους τομείς συνεργασίας και η υποστήριξη των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών από το ακαδημαϊκό προσωπικό και/ή τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick.

Σε δηλώσεις του μετά την τελετή υπογραφής, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε, ανάμεσα σε άλλα, την ικανοποίησή του γιατί μέσα από το μνημόνιο συναντίληψης που υπεγράφη δίδεται η δυνατότητα στο Υπουργείο Εξωτερικών να αξιοποιήσει την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Frederick για την περαιτέρω ενίσχυση των προσπαθειών που καταβάλλονται από το Υπουργείο Εξωτερικών με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενώπιον της την περίοδο αυτή.
 
Το εν λόγω Μνημόνιο είναι το έβδομο αυτής της φύσης που έχει υπογράψει το Υπουργείο Εξωτερικών μέχρι σήμερα με ακαδημαϊκά ιδρύματα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού