Ικανοποίηση Υπ. Υγείας για την ετοιμότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων

Το πλάνο του ΟΚΥΠΥ, σε περιπτώσεις ύποπτων περιστατικών, αλλά και αυξημένων κρουσμάτων που πιθανόν να χρειαστούν νοσηλεία, παρουσιάστηκε στον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου.
 
Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Ιωάννου, αναφέρει ότι «σε συνάντηση που είχα σήμερα με αντιπροσωπεία του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κρίστη Λοϊζίδη, έτυχα ενδελεχούς ενημέρωσης για το αναθεωρημένο πλάνο που ετοιμάστηκε από τον Οργανισμό μετά από διαβούλευση που έγινε με τις Ομάδες Λοιμώξεων του κάθε νοσηλευτηρίου».
 
Σημειώνει πως «στον σχεδιασμό που παρουσιάστηκε, αφού λήφθηκε υπόψη ότι η κατάσταση σε σχέση με την πανδημία είναι εξαιρετικά δυναμική, περιγράφεται, μεταξύ άλλων, σαφώς και με λεπτομέρεια η διαδικασία που ακολουθείται ως προς τη διαχείριση των ύποπτων περιστατικών. Παράλληλα, επεξηγείται το πλάνο δράσης ανά νοσηλευτήριο σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων που πιθανόν να χρειαστούν νοσηλεία ή υπηρεσίες Εντατικής Θεραπείας».
 
Όπως υπογραμμίζει ο Υπουργός, «με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι υπάρχει μεγάλος βαθμός ετοιμότητας τόσο κεντρικά από τον ΟΚΥπΥ όσο και τοπικά στα νοσηλευτήρια, έχει καθοριστεί διαδικασία για διασφάλιση επαρκών ποσοτήτων σε αναλώσιμα και εξοπλισμό, ενώ συνεχής είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση του προσωπικού ως προς τη διαχείριση των ασθενών με COVID-19».
 
Καταλήγοντας, ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε και συνεχάρη για ακόμα μια φορά τους επαγγελματίες υγείας, για τον επαγγελματισμό με τον οποίο εργάστηκαν από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας, γεγονός που αύξησε την εμπιστοσύνη της κυπριακής κοινωνίας προς τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ. «Οι εμπειρίες που αποκόμισα το προσωπικό των νοσηλευτηρίων αποτελούν σημαντικό εφόδιο για τη συνέχεια».
 

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ