Διαφωνούν με την αλλαγή των ωραρίων σχολείων Μέσης οι καθηγητές-Ζητούν διάλογο

Η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί ότι θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να εξευρεθούν, κατόπιν διαβούλευσης, ρεαλιστικές λύσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των υφιστάμενων δεδομένων, αντί να ανακοινώνονται αποφάσεις, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από όσα έρχονται να λύσουν.

Η οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή σύσκεψη στο ΥΠΠΑΝ, παρουσία της ΟΛΤΕΚ και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, στην οποία ο Υπουργός Παιδείας "μας ενημέρωσε αιφνιδιαστικά για ειλημμένες αποφάσεις, τόσο του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τον περιορισμό της πληρότητας των σχολικών λεωφορείων στο 50%, όσο και για την συνεπακόλουθη απόφαση του ΥΠΠΑΝ να διαφοροποιήσει τα ωράρια λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης σε δύο επαρχίες, Λάρνακας και Αμμοχώστου, για 15 μέρες, χωρίς να αποκλειστεί η επέκταση του μέτρου και στις υπόλοιπες επαρχίες".

"Η πρόθεση του ΥΠΠΑΝ να διαφοροποιήσει τα  ωράρια λειτουργίας των σχολείων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Διαφωνούμε κάθετα με την πρόκληση όλων αυτών των προβλημάτων και της αναστάτωσης, για δύο εβδομάδες, με τη δικαιολογία ότι δήθεν δεν υπάρχουν λεωφορεία για τη μεταφορά μαθητών", αναφέρεται.

Η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει πως είναι έτοιμη και θα ζητήσει άμεσα συναντήσεις με όλα τα αρμόδια Υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς, "τόσο για να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας, όπως τους εκφράσαμε και χθες στο Υπουργείο, όσο και για να καταθέσουμε συγκεκριμένες εισηγήσεις, με στόχο να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές υπό τις περιστάσεις λύσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης".

Στην ανακοίνωση η ΟΕΛΜΕΚ διερωτάται γιατί από την αρχή της σχολικής χρονιάς και ενώ ήταν ορατός ο κίνδυνος αύξησης των κρουσμάτων, δεν έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες για την εξασφάλιση του απαιτούμενου αριθμού λεωφορείων, ώστε να μεταφέρονται οι μαθητές/τριες μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας στην περίπτωση που απαιτηθεί ο περιορισμός της πληρότητας επιβατών.

Σύμφωνα με την ΟΕΛΜΕΚ, η  ξαφνική διαφοροποίηση των ωραρίων λειτουργίας των σχολείων "με βεβαιότητα θα προκαλέσει τεράστιες ή/και ανυπέρβλητες δυσκολίες για τις σχολικές μονάδες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές (αλλαγή ωρολογίων προγραμμάτων, εκπαιδευτικοί που διδάσκουν ταυτόχρονα σε Γυμνάσια και Λύκεια, εκπαιδευτικοί τοποθετημένοι σε διαφορετικές επαρχίες, εκπαιδευτικοί που παρακολουθούν το πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης, γονείς με παιδιά σε Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά κ.ά.)".

"Η όποια σκέψη για εφαρμογή των εν λόγω ωραρίων στα μεγάλα αστικά κέντρα θα προσέκρουε στην κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται τις συγκεκριμένες ώρες, η οποία θα καθιστούσε αδύνατη την έγκαιρη διεξαγωγή των δρομολογίων", καταλήγει.

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις