Διαδικτυακά τα μαθήματα στο ΤΕΠΑΚ από αύριο, αναστέλλονται όλα τα μαθήματα

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα γίνονται από αύριο Πέμπτη, τα μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο ΤΕΠΑΚ, ενώ αναστέλλονται όλα τα εργαστηριακά μαθήματα και η πρακτική άσκηση.
 
Τα μέτρα λήφθηκαν σε πρωινή σύσκεψη του Πρυτανικού Συμβουλίου, όπου έγινε αξιολόγηση των δεδομένων σε σχέση με τη διαχείριση του Covid-19, τον αριθμό των θετικών στον ιό περιστατικών στη φοιτητική κοινότητα αλλά και την γενικότερη πορεία της πανδημίας στον τόπο.
 
Όπως αναφέρει σε μήνυμα του προς την Πανεπιστημιακή Κοινότητα ο Πρύτανης Παναγιώτης Ζαφείρης, με στόχο τη διάσπαση των αλυσίδων μετάδοσης του ιού στην Κύπρο, αποφασίστηκε όπως ληφθούν μέτρα με αυστηρή εφαρμογή από αύριο, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, μέχρι και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.
 
Συγκεκριμένα, όλα τα μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο θα προσφέρονται διαδικτυακά, αναστέλλονται όλα τα εργαστηριακά μαθήματα καθώς και η πρακτική άσκηση, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, όπου υπάρχει σχετική έγκριση.
 
Ο Πρύτανης σημειώνει πως τα μέτρα λαμβάνονται για προληπτικούς λόγους, έτσι ώστε να υπάρξει χρόνος για απολύμανση χώρων, σωστή ιχνηλάτηση και κοινωνική αποστασιοποίηση, ενώ το Πανεπιστήμιο θα αξιολογεί διαρκώς την κατάσταση και θα ενημερώνει αναλόγως των εξελίξεων.
 
Προστίθεται δε ότι το Πανεπιστήμιο αναμένεται ότι θα επανέλθει με μαθήματα σε φυσική παρουσία στις 29 Οκτωβρίου, νοουμένου ότι το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.
 
Το ΤΕΠΑΚ διαμηνύει, μέσω του Πρύτανη, πως θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους του για την παροχή κάθε βοήθειας, σε σχέση με την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα να παρέχουν σε φοιτητές και διδάσκοντες κάθε πληροφορία και καθοδήγηση.
 
«Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα συνεχίζουμε όλοι να τηρούμε τις πρόνοιες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας της Πολιτείας, για διασφάλιση, πρωτίστως, της υγείας όλων ως επίσης της, όσο το δυνατόν, ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου», καταλήγει στο μήνυμα του ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ.

Δειτε Επισης

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ