Τα μέτρα στο τραπέζι και τα δεδομένα της έξαρσης-Αύριο οι αποφάσεις

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα επιδημιολογικά δεδομένα πολλών περιοχών της Κύπρου, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο επιβαρυμένο είναι το ιικό τους φορτίο. Από τα αποτελέσματα, θα εξαρτηθεί και η ενδεχόμενη επέκταση μέτρων. 
 
Αύριο, εν τω μεταξύ λήγουν τα έκτακτα μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ πριν από δύο εβδομάδες στην Επαρχία Λάρνακας.  Το πιο πιθανό σενάριο είναι η επέκταση αυτών των μέτρων, που αφορούν σε συναθροίσεις να παραταθούν για ακόμη λίγες ημέρες.
 
Στις 12:30  το μεσημέρι πάντως ο Υπουργός Υγείας, θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου στην παρουσία μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό. Ο Κωσνταντίνος Ιωάννου, αναμένεται να προβεί σε ενημέρωση για τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα, ζητώντας για άλλη μια φορά τη συνδρομή του κόσμου για να κερδηθεί η μάχη με την έξαρση της πανδημίας.
 
Τα μέτρα που θα πάρουν παράταση αφορούν στις συναθροίσεις σε σπίτια, οι οποίες δεν πρέπει να ξεπερνούν τα δέκα άτομα, στους εσωτερικούς χώρους ναών τα 75 και στις επιχειρήσεις εστίασης τα 75 σε εσωτερικούς και τα 150 σε εξωτερικούς χώρους. Απαγορεύονται, επίσης τα cocktailparty και τα συγχαρητήρια σε γάμους και βαφτίσεις. Επιτρέπεται μόνο η φυσική παρουσία σε γεύμα ή δείπνο, με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων τα 350 άτομα. Εξάλλου, οι αθλητικές διοργανώσεις, πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.
 
Παράλληλα θα τρέχουν και αυτά του δεύτερου πακέτου που αφορούν στον περιορισμό των προπονήσεων και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, που τέθηκαν σε ισχύ από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις Επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου. Σύμφωνα με αυτά:
 
-              Απαγορεύονται οι προπονήσεις και οι αγώνες αθλητών κάτω των 18 ετών, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και διοργανώσεις, όπως για παράδειγμα ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, χειροσφαίριση, καράτε, κοκ.

-              Απαγορεύονται οι απογευματινές αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Αθλητισμός για Όλους – ΑΓΟ)

-              Συστήνεται αυστηρά η τήρηση των μέτρων σε χώρους όπου πραγματοποιούνται πρόβες ή και εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου (π.χ. χορωδίες, θεατρικές παραστάσεις, χορός, κτλ).
 
Το Υπουργείο Υγείας, θέλει να αποκρυσταλλώσει εικόνα για το μέγεθος της διασποράς σε ολόκληρη την Κύπρο, προτού προχωρήσει στα επόμενα βήματα. Σε πρώτο στάδιο, θα γίνει προσπάθεια να διαπιστωθεί το μέγεθος της εξάπλωσης σε μικρές κοινότητες της Λάρνακας, καθώς και της Ελεύθερης Αμμοχώστου κάτι που γίνει με τη διενέργεια 3 χιλιάδων νέων στοχευμένων εργαστηριακών τεστ σε συγκεκριμένες περιοχές. Τα πλείστα εξ αυτών σχετίζονται με τις αλυσίδες μετάδοσης του ποδοσφαίρου και κυρίως με αυτά στον Εθνικό Άχνας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα