Η Κύπρος μία από τις τέσσερις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης για τον κορωνοϊό

Μόνο τέσσερις χώρες της Ευρώπης θεωρούνται ασφαλείς, όσον αφορά στα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.
 
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το CNN, σύμφωνα με τον ECDC ο ρυθμός των κρουσμάτων πρέπει να είναι 20 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα με μέσο όρο επτά ημερών για να θεωρείται ασφαλείς μία περιοχή. Πέραν από αυτό, ο κίνδυνος για μετάδοση της νόσου Covid-19 είναι υψηλός, ενώ τα ευάλωτα άτομα αντιμετωπίζουν «πολύ υψηλό αντίκτυπο» από την ασθένεια.
 
Μόνο η Γερμανία (18,4 περιπτώσεις ανά 100.000), η Φινλανδία (15,5), η Κύπρος (14,6) και η Νορβηγία (13,9) πέφτουν κάτω από αυτό το όριο, σύμφωνα με στοιχεία του ECDC τη Δευτέρα. Στο άλλο άκρο της κλίμακας είναι η Τσεχική Δημοκρατία (167,6), οι Κάτω Χώρες (140,3) και η Γαλλία (120,3).
 
Σε διάφορες χώρες, επίσης, έχουν εφαρμοστεί νέα μέτρα. Στην Ιρλανδία, η εθνική ομάδα δημόσιας υγείας, πρότεινε να εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα αυστηρά μέτρα για αυτοπεριορισμό.
 
Η Ισλανδία έχει εφαρμόσει νέα μέτρα, με απαγορεύσεις συναθροίσεων, ενώ έκλεισαν κάποια κέντρα αναψυχής. Η Γαλλική πρωτεύουσα είναι στα πρόθυρα επιβολής νέου lockdown, αφού το Παρίσι έχει ανακηρυχθεί περιοχή «αυξημένου κινδύνου». Η Τσεχία έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όσον αφορά στα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ κεντρικές περιοχές του Βερολίνου έχουν χαρακτηριστεί ως υψηλού κινδύνου, για την δημόσια υγεία.  
 
Στο μεταξύ, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει τεθεί σε αυτοπεριορισμό, αφού ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ τα τεστ της βγήκαν αρνητικά, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο επικρατεί πανικός, αφού χιλιάδες άτομα που πιθανόν να είναι θετικά στον ιό, δεν έχουν ενημερωθεί, αφού όπως είπαν οι Αρχές υπήρχε τεχνικό πρόβλημα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο