Ζητούν αναγνώριση της αξίας και προσφοράς τους οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ θεωρούν ότι καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη, για αναγνώριση της αξίας και της προσφοράς του εκπαιδευτικού από την ίδια την κοινωνία και ενίσχυσης του επαγγελματικού του κύρους.
 
Σε ανακοίνωσή τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αναφέρουν ότι ειδικά φέτος και μέσα από την κρίση της πανδημίας του Covid-19, οι εκπαιδευτικοί ανέλαβαν την ευθύνη της παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης σε ένα εντελώς διαφορετικό και πρωτόγνωρο περιβάλλον, διαδραματίζοντας ηγετικό ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας, εντός της σχολικής κοινότητας.
 
Όπως σημειώνουν ο ηγετικός ρόλος που αναλογεί στους εκπαιδευτικούς, έχει αναδειχθεί μέσα από τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν καταβάλει (αλλά και που συνεχίζουν να καταβάλλουν καθημερινά), για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.
 
Επιπρόσθετα, συμπληρώνουν ότι η πανδημία έχει αναδείξει και την επιτακτική ανάγκη, για επανασχεδιασμό και επαναπροσδιορισμό των συνθηκών εργασίας και μάθησης, έτσι ώστε να δημιουργηθούν και καλύτερες προοπτικές για το δημόσιο σχολείο.
 
«Η εργοδοτική πλευρά, έχει υποχρέωση και καθήκον να διασφαλίσει την εκτίμηση, την αναγνώριση και τον σεβασμό προς τους εκπαιδευτικούς, για το πολυδιάστατο έργο που επιτελούν. Στο πλαίσιο αυτό, απαιτείται και η παροχή αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, οι οποίες προϋποθέτουν (μεταξύ άλλων) επαρκείς πόρους για την εκπαίδευση και τα σχολεία, ασφαλές και υγιές εργασιακό (σχολικό) περιβάλλον, ακαδημαϊκή ελευθερία, επαγγελματική αυτονομία, εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό, υψηλής ποιότητας αρχική εκπαίδευση και κατάρτιση και συνεχή ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση και επαγγελματική ανάπτυξη», προσθέτουν.
 
Τέλος, σημειώνουν ότι με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Εκπαιδευτικού, η φωνή των εκπαιδευτικών πρέπει να ακουστεί και να αποτελεί μια ακόμα υπόμνηση προς τις Κυβερνήσεις για το σημαντικό ρόλο των εκπαιδευτικών στην κοινωνία, για το  πολύτιμο διδακτικό και παιδαγωγικό έργο, που προσφέρουν σε χιλιάδες μαθητές.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια