Χτύπησαν κόκκινο οι εγχώριες λοιμώξεις τον Σεπτέμβριο-Καμπανάκι από τα στοιχεία

Κόκκινο χτύπησαν οι εγχώριες λοιμώξεις κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας μέχρι την πρώτη Οκτωβρίου.
 
Όπως φαίνεται από τα σχετικά γραφήματα, σχεδόν όλες τις ημέρες του Σεπτέμβρη τα περιστατικά εγχώριας μετάδοσης ήταν πολύ περισσότερα από τα εισαγόμενα, γεγονός που καταδεικνύει πως ο ιός διασπείρεται αυτή τη στιγμή ως επί το πλείστον στην κοινότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι αλυσίδες της αμέλειας, η ιχνηλάτηση της διασποράς και τα μέτρα μονόδρομος

Ο ιός παρουσίασε νέα έξαρση τον Σεπτέμβριο, γεγονός που εξηγεί και τις 49 νέες εισαγωγές που έγιναν σε νοσοκομεία. Από αυτούς τους ασθενείς, 34 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εισήχθησαν τρία πρόσωπα και ένα από αυτά παραμένει διασωληνωμένο.
 
Το 56% των ασθενών είναι άνδρες και το 44% γυναίκες, ενώ τρεις στους τέσσερις είναι ηλικίας 18-59 ετών. Το 9% είναι ανήλικοι και το 11% άνω των 60 χρονών. Η διάμεση ηλικία από την 1η Ιουλίου είναι τα 31 έτη (18-59 στο 80%, 60+ στο 11% και 0-17 στο 9%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανησυχία για τα κρούσματα στα σχολεία-Δεκατέσσερα σε δεκαπέντε ημέρες

Συνολικά έχουν καταγραφεί 1,7772 κρούσματα και έχουν σημειωθεί 29 θάνατοι, με 22 από αυτούς να έχουν ως τελική αιτία τη νόσο Covid-19. Το ποσοστό ανάρρωσης βρίσκεται στο 81,8% και ο αριθμός των διαγνωστικών εξετάσεων στην Κύπρο είναι 43.789,2 ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους.  

 
Σημειώνεται ότι στις 23 Σεπτεμβρίου είχαν ανακοινωθεί 36 περιστατικά. Η προηγούμενη φορά που καταγράφηκαν 36 κρούσματα ήταν στις 2 Απριλίου, ακριβώς στην κορύφωση της πανδημίας στην Κύπρο, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε ανακοινωθεί το ρεκόρ περιστατικών στο νησί μας. Περισσότερα κρούσματα είχαν εντοπιστεί μόνο σε τρεις άλλες περιστάσεις.
 
Η κατάσταση θυμίζει την έξαρση του καλοκαιριού, όταν τα περισσότερα κρούσματα (30) εντοπίστηκαν στις 31 Ιουλίου. Την επόμενη ημέρα ανακοινώθηκαν άλλα 20, ενώ μέσα στις εβδομάδες που ακολούθησαν υπήρξαν τρεις ημερομηνίες με μαζεμένα κρούσματα, η 4η Αυγούστου με 25, η 11η Αυγούστου με 25 και η 19η Αυγούστου με 26. Τον Σεπτέμβριο τα περισσότερα κρούσματα που ανακοινώθηκαν ήταν 25, στις 19 του μήνα. 
 

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας