Ανησυχία για τα κρούσματα στα σχολεία-Δεκατέσσερα σε δεκαπέντε ημέρες

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι εντοπίζονται πλέον σχεδόν καθημερινά κρούσματα στα σχολεία. Χθες ανακοινώθηκαν άλλα δύο κρούσματα σε σχολείο στη Λεμεσό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε δεκατέσσερα, σε διάστημα μάλιστα δεκαπέντε ημερών. Από τα δεκατέσσερα κρούσματα, τα δέκα είναι σε δημόσια σχολεία, ενώ τα άλλα τέσσερα σε ιδιωτικά.
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας έχουν ανακοινωθεί δύο θετικά κρούσματα σε ιδιωτικό σχολείο στη Λεμεσό, τα οποία προέκυψαν από ιχνηλάτηση επαφών ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος, το οποίο ανακοινώθηκε χθες.
 
Το σχολείο αμέσως εφάρμοσε το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ σε αυτοπεριορισμό έχουν τεθεί οι συμμαθητές τους, καθώς επίσης και οι καθηγητές, εν αναμονή των οδηγιών από το Υπουργείο Υγείας. Εξάλλου, έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών των μαθητών, ενώ η διεύθυνση αναμένεται να ξεκινήσει τις διαδικασίες απολύμανσης των  χώρων του σχολείου.  

Στη Λάρνακα τα περισσότερα
Το πρώτο κρούσμα ανακοινώθηκε σε Γυμνάσιο στο Φρέναρος και αφορούσε καθηγητή, ενώ στο Λύκειο του Φρενάρους ανακοινώθηκε ακόμη ένα κρούσμα και αφορούσε μαθήτρια. Στην επαρχία της ελεύθερης Αμμοχώστου εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα σε Δημοτικό Σχολείο και αφορούσε μαθήτρια που φοιτεί στο Δημοτικό Σχολείο στο Δασάκι Άχνας.
 
Η επαρχία που μετρά τα περισσότερα κρούσματα σε σχολεία είναι η Λάρνακα, στην οποία έχουν ανακοινωθεί συνολικά έξι. Το πρώτο αφορούσε μαθήτρια σε Ειδικό Σχολείο της επαρχίας, ενώ εντοπίστηκε θετικό κρούσμα και στο Λύκειο Λιβαδιών και αφορούσε μαθήτρια. Στο Λύκειο Λιβαδιών εντοπίστηκε και δεύτερο θετικό κρούσμα, την περασμένη Πέμπτη, με τη Διεύθυνση του σχολείου να προβαίνει εκ νέου σε απολύμανση.
 
Εξάλλου, στη Λάρνακα εντοπίστηκαν δύο θετικά κρούσματα σε ιδιωτικά σχολεία, τα οποία συνδέονται με το cluster του ΑΣΥΛ Λύσης, ενώ θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε και μαθητής στο Λύκειο Αραδίππου, ο οποίος συνδέεται με το cluster της Νέας Σαλαμίνας.
 
Η Λεμεσός μετρά συνολικά πέντε κρούσματα, αφού εκτός από τα χθεσινά σε ιδιωτικό σχολείο, έχουν εντοπιστεί κρούσματα στο Λανίτειο Λύκειο και αφορούσε μαθήτρια, καθώς επίσης και στο Γυμνάσιο Λινόπετρας και αφορούσε επίσης μαθήτρια. Στο Γυμνάσιο Λινόπετρας εντοπίστηκε ακόμη ένα θετικό κρούσμα και αφορούσε μαθητή που ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλον της μαθήτριας στο Γυμνάσιο Λινόπετρας.
 

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»