Οι αρχές και οι αξίες της Σαλαμίνας και των Θερμοπυλών συνεχίζουν να είναι ορόσημα

«Οι αρχές και αξίες που αναδεικνύονται μέσα από το νόημα των μαχών της Σαλαμίνας και των Θερμοπυλών, συνεχίζουν να αποτελούν ορόσημα όχι μόνο για τον ελληνισμό, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς ανέκοψαν την πορεία των Περσών και άνοιξαν το δρόμο για τη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού χώρου και πολιτισμού», τόνισε η Πρώτη Κυρία, Αντρη Αναστασιάδη, κατά την ομιλία της στον εορτασμό του επετειακού έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020», στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.
 
Η κ. Αναστασιάδη πρόσθεσε, επίσης, ότι οι δύο αυτές μάχες ανέδειξαν τη σημασία της ενότητας, της γενναιότητας και του θάρρους που επέδειξαν οι Έλληνες προκειμένου να οδηγηθούν στη νίκη καθώς αν και αριθμητικά λιγότεροι, πρόταξαν την αγάπη για την πατρίδα, τη δημοκρατία και την ελευθερία και κατάφεραν να αναχαιτίσουν τους Πέρσες.
 
«Οι αξίες υπήρξαν οι βάσεις που στηρίχθηκε οι οικουμενικός πολιτισμός και της Ευρώπης συνδράμοντας στην επίλυση μεγάλων προβλημάτων σε κρίσιμες στιγμές της διεθνούς ιστορίας.Οι αξίες αυτές ανάγονται στις μέρες μας ως υψίστης σημασίας καθώς αντιμετωπίζουμε προκλήσεις ως Έθνος», πρόσθεσε η κ. Αναστασιάδη. 
 
Παράλληλα, σημείωσε ότι  γινόμαστε το τελευταίο διάστημα μάρτυρες των κλιμακούμενων και διεθνώς καταδικαστέων ενεργειών της Τουρκίας, που εντείνουν το κλίμα και υπονομεύουν τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και κάλεσε να διδαχθούμε από τα μηνύματα της μάχης των Θερμοπυλών και της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας έτσι ώστε, μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεγγύη των κρατών να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. 
 
«Ιδιαίτερα ο κυπριακός Ελληνισμός προσδοκά στην επικράτηση αυτών των πανανθρώπινων αξιών προκειμένου να ευοδωθεί ο δίκαιος αγώνας που κάνουμε για την επανένωση της Κύπρου και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», κατέληξε η κ. Αντρη Αναστασιάδη. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες
Υπ. Παιδείας: Να δώσουμε τα εφόδια για πολίτες που θα συμβάλουν στην επανένωση
Έλεγχοι από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή σε πάνω από 300 περίπτερα
Νομοθετική ρύθμιση πρακτικής άσκησης φοιτητών προωθεί η Κυβέρνηση