Σάββατο 31 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Απαντά για τα αυτοσχέδια διαχωριστικά σε θρανία σε δημοτικό το Υπ. Παιδείας-«Άρνηση συνεργασίας»

  29/09/2020 19:32
Απαντά για τα αυτοσχέδια διαχωριστικά σε θρανία σε δημοτικό το Υπ. Παιδείας-«Άρνηση συνεργασίας»

Απαντά για τα αυτοσχέδια διαχωριστικά σε θρανία σε δημοτικό το Υπ. Παιδείας-«Άρνηση συνεργασίας»

  29/09/2020 19:32
Στην τοποθέτηση της ΠΟΕΔ, όσον αφορά στις διοικητικές έρευνες που έχει εξαγγείλει, απαντά το Υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας πως η σημερινή ανακοίνωση και τοποθέτηση της οργάνωσης δημιουργεί προβληματισμό και ένα ερώτημα.
 
Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως η ΠΟΕΔ τοποθετείται για διαδικασίες διοικητικών ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, κάνοντας ατυχώς λόγο για «απειλές και πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών», με τον ισχυρισμό ότι είναι «προσπάθεια είτε επιβολής των θέσεων και προτάσεων του ΥΠΠΑΝ είτε φίμωσης».
 
Mια διοικητική έρευνα, αναφέρει το Υπουργείο, που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στον χώρο της δημοτικής εκπαίδευσης αφορά περίπτωση σχολείου που όχι μόνο παρουσιάστηκε ανέτοιμο την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων, αλλά εμφάνισε και την εικόνα που φαίνεται στη φωτογραφία, με αυτοσχέδια και παντελώς ακατάλληλα αδιαφανή διαχωριστικά πάνω στα θρανία. Δεν χρειάζονται περαιτέρω επεξηγήσεις αφού η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
Όμως, η επισυναπτόμενη φωτογραφία έκανε τον γύρο μέσων ενημέρωσης και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δυσφημώντας τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν εκατοντάδες διευθυντών και εκπαιδευτικών, όπως και οι σχολικές εφορείες σε όλη την Κύπρο. Επρόκειτο για μια από τις πολύ λίγες περιπτώσεις που υπήρξε άρνηση συνεργασίας, με τρόπο που οι ελάχιστοι αντιστρατεύτηκαν μια σημαντική συλλογική προσπάθεια η οποία είναι προς πίστιν εκατοντάδων εργαζομένων, αλλά και του συνόλου των εκπαιδευτικών, ξεκαθαρίζεται.
 
«Το ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει η ΠΟΕΔ είναι κατά πόσον θα ήθελε οι σχολικές τάξεις να έχουν την εικόνα που φαίνεται στη φωτογραφία. Εάν πιστεύει ότι πολλές εκατοντάδες διευθυντών και εκπαιδευτικών κακώς κοπίασαν για να προετοιμάσουν τα σχολεία και θα ήταν καλύτερα να αφήσουμε να επικρατήσουν αυθαίρετες πρακτικές σαν αυτήν που εικονίζεται, τότε θα πρέπει να το πει απερίφραστα και να μην γίνει καμία διοικητική διερεύνηση των τυχόν αυθαιρεσιών».
 
Καταλήγοντας, το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει πως προκύπτει όμως και γενικότερος προβληματισμός όταν μια εκπαιδευτική οργάνωση με την ιστορία που έχει η ΠΟΕΔ εισηγείται σήμερα στον κόσμο της εκπαίδευσης, στους γονείς και στην ευρύτερη κοινωνία ότι κανείς δεν πρέπει να κρίνεται και να ελέγχεται όταν δεν τηρεί τους βασικούς κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία των σχολείων.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας