Πονοκέφαλος τα κρούσματα στα σχολεία-Έφτασαν τα εννέα, σε έντεκα μέρες

Προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς το γεγονός ότι μέσα σε μία ημέρα έχουν ανακοινωθεί τρία θετικά κρούσματα, σε διαφορετικά σχολεία, τα οποία ανήκουν σε διαφορετικά cluster, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών στα σχολεία σε εννέα.
 
Το Υπουργείο Υγείας, στα σημερινά κρούσματα αναφέρει πως το ένα κρούσμα προέρχεται από το Γυμνάσιο Λινόπετρας και σχετίζεται με το cluster της μαθήτριας, που είχε ανακοινωθεί την περασμένη Κυριακή, καθώς ανήκει στο οικογενειακό της περιβάλλον. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι το γεγονός ότι δεν είχε ανακοινωθεί στις στενές επαφές της μαθήτριας, ενώ έχουν καθημερινή επαφή και υποβλήθηκε, με ιδιωτική πρωτοβουλία, σε εξέταση.
 
Το δεύτερο κρούσμα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας αφορά στον μαθητή Λυκείου της Λάρνακας, το οποίο είχε ενημερωθεί από το βράδυ της Δευτέρας και δεν επέστρεψε στο σχολείο του, ενώ έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό οι συμμαθητές του και το σχολείο έχει θέσει σε εφαρμογή το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο. Ο μαθητής προέρχεται από το cluster της Νέας Σαλαμίνας, αφού αγωνίζεται στις ακαδημίες της ομάδας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο
 
Το τρίτο κρούσμα σχετίζεται με το cluster του ΑΣΙΛ Λύσης και αφορά σε μαθητή ιδιωτικού σχολείου. Ο μαθητής είναι ανάμεσα στα κρούσματα των ποδοσφαιριστών που είχαν γίνει γνωστά νωρίτερα.
 
Τα σημερινά τρία κρούσματα ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοϊού στα σχολεία σε εννέα, ενώ έχουν επηρεαστεί δέκα σχολεία. Τα κρούσματα σημειώθηκαν σε τέσσερις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, με την Πάφο να είναι η μοναδική επαρχία που δεν έχει μέχρι στιγμής καταγράψει κρούσμα σε σχολική μονάδα.
 
Το πρώτο κρούσμα ήταν ο καθηγητής που διδάσκει σε δύο σχολεία σε διαφορετικές επαρχίες και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο Ακροπόλεως και το Γυμνάσιο Φρενάρους. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε θετική μαθήτρια που φοιτεί στο Λύκειο Φρενάρους, ωστόσο δεν είχε καμία σύνδεση με τον καθηγητή.
 
Το τρίτο κρούσμα που ανακοινώθηκε σε σχολείο αφορούσε μαθήτρια σε Ειδικό Σχολείο της Λάρνακας, ενώ η θετική μαθήτρια στο Λύκειο Λιβαδιών να είναι το τέταρτο κρούσμα σε σχολική μονάδα.
 
Τα επόμενα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν σε δύο σχολεία της Λεμεσού και συγκεκριμένα στο Λανίτειο Λύκειο και αφορούσε μαθήτρια, καθώς επίσης και στο Γυμνάσιο Λινόπετρας και αφορούσε επίσης μαθήτρια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα κρούσματα που καταγράφηκαν στα σχολεία το τελευταίο δεκαήμερο
 
Δεν αποτελεί έκπληξη για το Υπουργείο Παιδείας
Ο εντοπισμός κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία δεν αποτελεί έκπληξη για το Υπουργείο Παιδείας, αλλά ούτε για την επιδημιολογική ομάδα, αφού ήταν κάτι  αναμενόμενο, από την στιγμή που ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί από την κοινότητα.
 
Ωστόσο, αυτό που προσπαθούν να πετύχουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες είναι να σταματήσουν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού, εντός των σχολικών μονάδων. Υπενθυμίζεται ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο αυτή τη φορά δεν πηγαίνουν κινητές ομάδες στα σχολεία, όπως τον περασμένο Μάιο, αλλά παραπέμπονται στα εργαστήρια, όσοι επιλεγούν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου
Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος
Τις επόμενες ημέρες αναμένει η Βουλή τη νέα πρόταση για το «Θυμέλη»
Τις προτάσεις του ΚΥΣΑΤΣ για ενίσχυση διαδικασίας αναγνώρισης σπουδών αναμένει η Βουλή