Μένει στο σπίτι του ο Νικόλας-Κίνηση ανθρωπιάς από ιδιοκτήτη και Ζέτα

Τη Γαβριέλλα Αργυροπούλου και τον μονάκριβο γιο της Νικόλα, τους γνωρίσαμε πριν λίγους μήνες, όταν έκανε έκκληση για να βρει νέο σπίτι, στο οποίο θα μπορούσαν να διαμείνουν, αφού μετά από δεκατρία χρόνια, θα έπρεπε να μετακομίσουν. Τελικά, ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού, της έδωσε άδεια να παραμείνει, αλλά και να κάνει τις αλλαγές που πρέπει κι έτσι θα παραμείνει στο σπίτι τους. Εξάλλου, η Γαβριέλλα θα λάβει και μία οικονομική βοήθεια, ύψους 10,000 ευρώ, κονδύλι το οποίο παραχωρείται από την υπουργό Εργασίας, μετά από δική της παρέμβασης.
 
«Είναι ευλογία που δεν βρήκα αλλού, είμαι σε αυτό το σπίτι δεκατρία χρόνια, εδώ είναι οι γείτονες μου που τους ξέρω και μας ξέρουν κι αν τους χρειαστώ σε κάτι θα τρέξουν να μας βοηθήσουν. Αφού ο νέος ιδιοκτήτης δέχεται να κάνω αλλαγές στο σπίτι, επειδή εγώ έψαχνα ένα σπίτι χωρίς μπάνιο, τότε θα μείνουμε εδώ», εξηγεί στον REPORTER η Γαβριέλλα, η οποία εδώ και χρόνια έψαχνε καινούργιο σπίτι, για να μείνει με το γιο της, Νικόλας, ο οποίος έχει εγκεφαλική παράλυση και σπαστική τετραπληγία, ενώ δεν βλέπει, δεν μιλά και δεν περπατά.
 
Ωστόσο, όποια πόρτα κι αν χτυπούσε, την έβρισκε κλειστή. Κάποιοι δεν ήθελαν να εμπλακούν με μία νοικάρισσα, που θα λάμβανε ΕΕΕ ή στήριξη από το Γραφείο Ευημερίας κι άλλοι δεν θέλησαν να πουν το ναι για να γίνουν αλλαγές στο σπίτι τους.
 
«Ο νέος ιδιοκτήτης, που αγόρασε το σπίτι που μένουμε, έδειξε κατανόηση, όταν είδε την εκπομπή του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου στον Alpha και δέχτηκε να γίνουν  κάποιες αλλαγές στο σπίτι, για να μπορώ να φροντίζω τον γιο μου καλύτερα. Το να σηκώνεις ένα άνδρα 22 ετών και να τον γυρίζεις σε ένα σπίτι δεν είναι εύκολο πράγμα. Η δύναμή μου δεν είναι η ίδια.
 
Ο γιος μου ξέρει το σπίτι, είναι το δικό του περιβάλλον. Για αυτά τα μωρά, για να αλλάξεις κάτι, θα πρέπει να τα προετοιμάσεις από αρκετό καιρό πριν, για να δεχτούν την αλλαγή. Τώρα θα είναι πολύ πιο εύκολη η ζωή μας, από εδώ και πέρα».
 
Το μεγάλο ευχαριστώ στη Ζέτα Αιμιλιανίδου
Η Γαβριέλλα θέλησε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία έχει δώσει ένα σημαντικό κονδύλι, ως οικονομική βοήθεια στην οικογένεια, ύψους 10, 000 ευρώ, αλλά και σε όσους βοήθησαν για να λυθεί το πρόβλημά της, ανάμεσά τους και ο δημοσιογράφος του Alpha, που ανέλαβε το θέμα προσωπικά.
 
«Είναι τεράστια βοήθεια και εκτός αυτού, η κίνησή της έδειξε την ανθρωπιά της, κάτι που για μένα μετρά πάνω από όλα. Είναι δύσκολο να βρεθούν άνθρωποι σήμερα και να σε βοηθήσουν. Ευχαριστώ το Θεό, την κ. Ζέτα και όλους όσοι βοήθησαν, για να μην αναγκαστώ να δώσω σε ίδρυμα τον γιο μου. Έχει 22 χρόνια που παλεύω μόνη μου για το γιο μου και μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής μου, αυτό θέλω να φροντίζω το γιο μου. Να ξέρω ότι είναι καλά και πιστεύω πως όποια μάνα το ίδιο θα έκανε».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Με ενδιαφέρει να διευκολύνω τη ζωή του γιου μου… Είναι δύσκολο να τον κουβαλώ»

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας