Στο Νοσοκομείο Αναφοράς 24χρονη με κορωνοϊό

Λόγω έντονων συμπτωμάτων της covid-19, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αναφοράς στο Παραλίμνι, 24χρονη. Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σήμα κινδύνου για κρούσματα σε εργασιακούς χώρους-Τι προτείνουν οι ειδικοί

Η 24χρονη δεν είναι η μοναδική νεαρή που νοσηλεύεται. Όπως ανέφερε στον REPORTER η Διευθύντρια του νοσοκομείου, Αμαλία Χατζηγιάννη, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στο νοσοκομείο 16 ασθενείς, ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων δεν υπερβαίνει τα 50 έτη.

Από τους 16 ασθενείς, οι τέσσερις βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, με την κατάσταση της υγείας όλων κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς, ως σταθερή.

Χθες δόθηκαν τρία εξιτήρια σε ασθενείς των οποίων οι επαναληπτικές εξετάσεις, ήταν αρνητικές στον κορωνοϊό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσπασαν την καραντίνα και πήγαν για τεστ-Η απειθαρχία μεγαλώνει τις αλυσίδες
Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Επιστημονική Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη ανέφερε πως «όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, ανεξαρτήτως ηλικίας και κατάστασης υγείας, μπορούν να εμφανίσουν συμπτώματα κορωνοϊού. Ωστόσο είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ο διψήφιος αριθμός ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, μας οδηγεί πίσω στα νούμερα του περασμένου Απριλίου, που αποδεικνύει  αύξηση της διασποράς του ιού» είπε και σημείωσε πως «η κατάσταση είναι ανησυχητική και όλοι πρέπει να προσέχουν».
 
Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «οι γιατροί του Νοσοκομείου Αναφοράς μετά από έξι μήνες που κουράρουν τους ασθενείς με κορωνοϊό, είναι πιο έμπειροι, πιο σοφοί και ακολουθούν τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου έχει πλέον εμπειρία και μαζί με τους γιατρούς νοιώθει πιο δυνατό να αντιμετωπίσει τα περιστατικά ασθενών με κορωνοϊό, απ’ ότι είχε όταν άρχιζε η πανδημία και δεν γνώριζαν τον αόρατο εχθρό, τον οποίο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν».
 
Πρόσθεσε πως «η εμπειρία που όλοι αποκτήσαμε, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό ήταν αρκετά καλή, με αποτέλεσμα σήμερα να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τους ασθενείς με κορωνοϊό από άλλη σκοπιά, δηλαδή τόσο στο ψυχολογικό τομέα όσο και στο φαρμακευτικό κομμάτι της θεραπείας». Σύμφωνα με την ίδια «οι διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές στην θεραπεία ασθενών με Covid-19 έχουν ανανεωθεί, με αποτέλεσμα σήμερα να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί και πιο εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον ιό».
 
Όσον αφορά τη λειτουργία των υπόλοιπων Τμημάτων του Νοσοκομείου Αμμοχώστου η κ. Χατζηγιάννη είπε πως «οι ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στην Γυναικολογική και Παιδιατρική Κλινική του Νοσηλευτηρίου. Ωστόσο τα άλλα περιστατικά που αφορούν τις δύο συγκεκριμένες κλινικές αντιμετωπίζονται από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου και φιλοξενούνται σε άλλους χώρους εκτός του Νοσηλευτηρίου».
 
Η Αμαλία Χατζηγιάννη κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις αριθμού γιατρών, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού για το γεγονός ότι το Νοσοκομείο Αμμοχώστου για δεύτερη φορά λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με Covid-19.
 
Εν τω μεταξύ χθες μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς στέλεχος της Νέας Σαλαμίνας ο οποίος παρουσίασε αυξημένο πυρετό τις τελευταίες τέσσερις μέρες. Ο άνδρας εισήχθη προληπτικά στο Νοσοκομείο προκειμένου να βρίσκεται υπό την παρακολούθηση των ιατρών.

Εξάλλου, στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 60 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  
 

Δειτε Επισης

Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα