Παρασκευή 30 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έσπασαν την καραντίνα και πήγαν για τεστ-Η απειθαρχία μεγαλώνει τις αλυσίδες

  28/09/2020 18:20
Έσπασαν την καραντίνα και πήγαν για τεστ-Η απειθαρχία μεγαλώνει τις αλυσίδες

Έσπασαν την καραντίνα και πήγαν για τεστ-Η απειθαρχία μεγαλώνει τις αλυσίδες

  28/09/2020 18:20
Νέα δραματική έκκληση προς όλους τους πολίτες να επικοινωνούν αμέσως με τον Προσωπικό τους Ιατρό σε περίπτωση που εκδηλώσουν συμπτώματα κορωνοϊού απηύθυνε το Υπουργείο Υγείας.  Όπως ανφέρει εχει παρατηρηθεί τις τελευταίες μέρες αυξημένος αριθμός συμπτωματικών ατόμων, ορισμένα εκ των οποίων καθυστερούν να ζητήσουν ιατρική συμβουλή, με αποτέλεσμα να έχουμε μετάδοση του ιού.
 
Το Υπουργείο Υγείας, υπενθυμίζει ότι τα άτομα που έχουν συμπτώματα οφείλουν να περιορίζουν τις επαφές τους (κοινωνικές, επαγγελματικές και άλλες), να απομονώνονται αμέσως μόλις εμφανίσουν συμπτωματολογία και να επικοινωνούν το συντομότερο με τον Προσωπικό τους Ιατρό.

Αυτό που προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στην Ομάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, είναι και το γεγονός πως έχει παρατηρηθεί ότι κάποια άτομα που είναι στενές επαφές κρουσμάτων παραβιάζουν τις οδηγίες που τους δίνονται για περιορισμό και μεταβαίνουν για εξέταση ιδιωτικά ή μέσω προγραμμάτων του Υπουργείου Υγείας, με τους κινδύνους που αυτό μπορεί να έχει για τη Δημόσια Υγεία.
 
SOS για όλες τις Επαρχίες
Τέλος, το Υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι παρόλο που καταγράφεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στην Επαρχία Λάρνακας, υπάρχει ανησυχία και για αλυσίδες -με μικρότερο αριθμό ατόμων- σε όλες τις υπόλοιπες Επαρχίες. Αυτό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για συνεχή εγρήγορση από όλους μας, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής μας. Ο εφησυχασμός και η χαλάρωση μπορούν να φέρουν εκτροχιασμό και πισωγύρισμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας