Δεκαεπτά τα νέα κρούσματα-Νέα περιστατικά στο ποδόσφαιρο, μεγάλωσαν οι αλυσίδες

Δεκαεπτά νέα κρούσματα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα, με κάποια από αυτά να συνδέονται με γνωστές αλυσίδες στο κυπριακό ποδόσφαιρο αλλά και σε εταιρεία στη Λεμεσό. 

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 2,465 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 17 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.
 
Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

  • Από 519 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν τρία κρούσματα.

Πρόκειται για δύο Βούλγαρους, μόνιμους κάτοικους Κύπρου, που επέστρεψαν στις 13/9 και έκαναν την εξέταση στη δωδέκατη ημέρα για να αποδεσμευθούν από την καραντίνα τους. Το τρίτο πρόσωπο είναι Βρετανός τουρίστας, που έφτασε στις 18/9 για διακοπές στην επαρχία Αμμοχώστου. Ανέπτυξε πυρετό, πονόλαιμο, μυαλγίες και πονοκέφαλο στις 27/9.
 

  • Από 92 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν έξι κρούσματα.

Το πρώτο πρόσωπο που βρέθηκε από την ιχνηλάτηση ανήκει στο cluster της εταιρείας στη Λεμεσό, που αριθμεί πλέον οκτώ άτομα. Στην εταιρεία εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες πέντε Τσέχοι και δύο Κύπριοι εργαζόμενοι θετικοί στον ιό.
 
Δύο πρόσωπα είναι στενές επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον της μαθήτριας του Γυμνασίου Λινόπετρας, που είχε ανακοινωθεί την Κυριακή. Το τέταρτο κρούσμα είναι στενή επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που εντοπίστηκε στις 25/9 και είχε συμπτώματα. Το πέμπτο άτομο αποτελεί στενή επαφή κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 26/9 και παρόλο που είχε προγραμματισμένο ραντεβού μέσω ιχνηλάτησης, έκανε την εξέταση ιδιωτικά.
 
Το τελευταίο κρούσμα που ιχνηλατήθηκε είναι στέλεχος της Νέας Σαλαμίνας.
 

  • Από 753 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου 3,000 ατόμων στην Επαρχία Λάρνακας, εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα.

Και τα τέσσερα κρούσματα προέκυψαν από τις δειγματοληψίες που έγιναν στο Μακένζι το Σάββατο. Το πρώτο είναι ο εργαζόμενος στην Τράπεζα Κύπρου στα Λειβάδια, που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, και είχε πυρετό και μυαλγίες στις 26/9. Το δεύτερο άτομο δεν παρουσίασε συμπτώματα.
 
Τα άλλα δύο άτομα συνδέονται με τον ΑΣΙΛ Λύσης. Το πρώτο, που έκανε την εξέταση μέσω του προγράμματος, είναι επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον ποδοσφαιριστή του ΑΣΙΛ, που είναι συγγενής ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας, από το οικογενειακό περιβάλλον του οποίου είχαν εντοπιστεί άλλα δύο περιστατικά την Κυριακή. Το άλλο πρόσωπο είναι ποδοσφαιριστής του ΑΣΙΛ Λύσης.
 

  • Από 746 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν τέσσσερα κρούσματα.
 Και τα τέσσερα περιστατικά έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Το ένα κρούσμα έφθασε από το Βίλνιους στις 27/9. Τα άλλα τρία πρόσωπα έφτασαν από το Βουκουρέστι την ίδια μέρα και σχετίζονται μεταξύ τους.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:
 
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 187 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 164 εργαστηριακές εξετάσεις, και
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 4 εργαστηριακές διαγνώσεις.

 
Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,713.
 
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται συνολικά 15 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, τέσσερα εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία-Επιστρέφει η σκόνη την Τετάρτη
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Αρχές Ιουλίου οι πρώτες αναδομήσεις πολυκατοικιών για ΚτίΖΩ-Αρχίζει η β’ φάση του σχεδίου
Μέτρα για στήριξη των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ
Α. Μιχαηλίδου: Το ΥΠΑΝ έχει θέσει ως προτεραιότητα την προώθηση ενός υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος
Προσπάθεια για ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω Τουρκίας καταβάλλεται στα κατεχόμενα
Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Στα €800 τον μήνα η αντιμισθία του ΔΣ Εθνικής Αρχής Παιγνίων με κοινωνικές ασφαλίσεις
Άρχισε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για το καθεστώς του καλλιτέχνη
Συναντήθηκε με τον Sinkevičius η Παναγιώτου-«Δεδομένη η πολιτική βούληση για τερματισμό εκκρεμοτήτων»