«Νίκησε τις καρδιοπάθειες με την καρδιά σου»

Με μήνυμα «Νίκησε τις καρδιοπάθειες με την καρδιά σου» αρχίζει σήμερα η εκστρατεία διαφώτισης που διοργανώνει η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου. Η εκστρατεία θα διαρκέσει ως τις 4 Οκτωβρίου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.
 
`Oπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που στάληκε στα ΜΜΕ, βασικός στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τα οποία συνιστούν τη βασικότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.
 
Τόσο η Διεθνής Ομοσπονδία Καρδιάς όσο και η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προτείνοντας ως ασπίδα προστασίας το τρίπτυχο άσκηση, υγιεινή διατροφή και διακοπή του καπνίσματος.
 
"Για μια δυνατή καρδιά οφείλουμε όλοι να εντάξουμε την αεροβική άσκηση στο καθημερινό μας πρόγραμμα, καταναλώνοντας περισσότερα φρούτα και μειώνοντας στο ελάχιστο τηγανιτά και τροφές με υψηλά επίπεδα σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι", αναφέρεται.
 
Σημειώνεται επίσης πως οι τακτικές εξετάσεις, η απαγόρευση του καπνίσματος στο σπίτι, στην εργασία και στους χώρους ψυχαγωγίας, καθώς και η διατήρηση της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου και της χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες εξάλειψης του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
 
Στη διάρκεια της Εκστρατείας Διαφώτισης θα προβάλλονται τηλεοπτικά ενημερωτικά σποτ, ενώ άρθρα και Δελτία Τύπου θα δημοσιευτούν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Καρδιολόγοι - μέλη της ΚΕΚ θα ενισχύσουν τις ενέργειες ευαισθητοποίησης του κοινού με την παρουσία τους σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ΜΜΕ, παράλληλα με στοχευμένα μηνύματα  στα Social Media.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ