Σκληρή απάντηση Κουλούμα μετά τις κατηγορίες ΠΑΣΥΚΙ

Τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να απεγκλωβιστούν επιτέλους από κουλτούρα και συμπεριφορές οι οποίες τα οδηγούν σε αδιέξοδο, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) με αφορμή ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), η οποία αναφέρει ότι «ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ με απαράδεκτες γραπτές και κατ’ επανάληψη προφορικές δηλώσεις, ως να κατέχει το αλάθητο, αλλά και τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις, που άπτονται της ποιότητας και της ασφάλειας των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, προβαίνει ή/ και επαναλαμβάνει μη τεκμηριωμένες καταγγελίες».
 
«Κατανοούμε πλήρως τον πανικό, ο οποίος διακατέχει το Δρα Κούμα, ο οποίος δυστυχώς εξηγεί την προσωπική επίθεσή του προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών κ. Κουλούμα. Σήμερα μάλιστα σε ραδιοφωνική εκπομπή τον κάλεσε να δηλώσει το επάγγελμα του και τον εργοδότη του, προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν κατέχει τις απαιτούμενες γνώσεις για να αξιολογεί ιατρούς. Κάτι το οποίο φυσικά δεν έχει ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ ούτε και το ισχυρίστηκε ποτέ. Οι δηλώσεις τόσο του ίδιου, όσο και άλλων στελεχών της ομοσπονδίας συνδέσμων ασθενών βασίζονται σε πληροφορίες και καταγγελίες οι οποίες φτάνουν στην ΟΣΑΚ από μια πληθώρα ασθενών, αλλά και ιατρών, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Εκτελεστικού Γενικού Διευθυντή Διεύθυνσης Λάρνακας-Αμμοχώστου, Γεώργιου Καροτσάκη, το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ», προστίθεται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΠΑΣΥΚΙ: Ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ να επαναξιολογήσει την στάση του

Η ΟΣΑΚ αναφέρει στην ανακοίνωση της, ότι «ο κ. Κούμας συνηθίζει να εξισώνει χαμηλού επιπέδου ιατρούς με επαγγελματίες όσο και με υπεύθυνους οι οποίοι στελεχώνουν τα δημόσια νοσηλευτήρια και στην πλάτη των οποίων βρίσκουν λόγο ύπαρξης όσοι ασκούν χαμηλού επιπέδου ιατρική, βολεμένοι πίσω από το δημοσιοϋπαλληλικό καθεστώς. Πόσοι άραγε από αυτούς θα είχαν εργασία και ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα;».

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, συνεχίζει η ανακοίνωση, «ας προβληματιστεί για τον ακριβό χρόνο τον οποίο μας χρεώνει και τον οποίο αναλώνει για να μιλά εναντίον της αυτονόμησης και να υπερασπίζεται όσα οδηγούν τα δημόσια νοσηλευτήρια στην κατάρρευση. Οι οργανωμένοι ασθενείς απογοητεύονται πολύ περισσότερο γιατί διαχρονικά μέσα από το ρόλο του δεν υπερασπίστηκε τους πολλούς επαγγελματίες και υπεύθυνους ιατρούς στα δημόσια νοσηλευτήρια, αλλά προσπάθεια του είναι να τους εξισώνει με τους ανεπαρκείς».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα