Για τον στόχο της δημιουργίας Υφυπουργείου Πολιτισμού ενημέρωσε τη Θεοχάρους ο Προδρόμου

Σκοπός είναι να υπάρξει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση για δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού για να έχουμε μια συγκροτημένη πολιτική για τον πολιτισμό, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου έπειτα από συνάντησή του σήμερα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, και συνεργάτες της.
 
Από την πλευρά της η κ. Θεοχάρους αναφερόμενη στη δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού έκανε λόγο για ένα μεγαλεπίβολο έργο. «Σε ένα μεγάλο ποσοστό είμαστε σύμφωνοι. Σε κάποια άλλα σημεία θέλουμε απλώς να το μελετήσουμε και να δούμε διευκρινιστικά πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει», επεσήμανε, σημειώνοντας πως ο κ. Προδρόμου τους ανέλυσε το πρόγραμμά του για τη δημιουργία του Υφυπουργείου και όλες τις παραμέτρους οι οποίες αφορούν την εν λόγω προσπάθεια.
 
«Θεωρούμε ότι είναι μια μεγαλεπίβολη προσπάθεια, ένα μεγαλεπίβολο έργο. Θα μελετήσουμε όλες τις παραμέτρους. Σε ένα μεγάλο ποσοστό είμαστε σύμφωνοι. Σε κάποια άλλα σημεία θέλουμε απλώς να το μελετήσουμε και να δούμε διευκρινιστικά πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει, αλλά οπωσδήποτε ο πολιτισμός είναι ο αέρας που αναπνέουμε σε αυτό τον τόπο, είναι η ψυχή του λαού μας και συνεπώς δεν μπορούμε παρά να τον αναδείξουμε και να τον προβάλουμε σε όλο τον κόσμο. Είμαστε πολιτιστική υπερδύναμη και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε», είπε στις δηλώσεις της η κ. Θεοχάρους. Επίσης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του και την ενημέρωση.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Προδρόμου είπε πως ενημέρωσε την κ. Θεοχάρους και τους συνεργάτες της για την πολύ σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε,  απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού αλλά και για τις προεργασίες που έχουν κάνει αφού έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν προσχέδιο νομοσχεδίου, όπως σημείωσε.
 
«Τώρα είναι η στιγμή να γίνει ο διάλογος με τις πολιτικές δυνάμεις. Παράλληλα θα γίνει και ένας διευρυμένος διάλογος με φορείς του πολιτιστικού χώρου αλλά και προσωπικότητες, γιατί ο στόχος μας είναι για τον πολιτισμό που όλοι συμφωνούμε ότι είναι μια υπόθεση όλων ανεξάρτητα από πολιτικές απόψεις», ανέφερε.
 
Επεσήμανε πως «η Κύπρος είναι ένας χώρος με πολύ βαθιά ιστορία και πολιτιστική παράδοση και αυτό πρέπει και να το έχουμε συνείδηση και να το αναδείξουμε, αλλά και να το αξιοποιήσουμε».
 
«Αυτό προσπαθούμε μέσα από τη δημιουργία ενός χωριστού πολιτικού φορέα, ενός φορέα κυβερνητικής πολιτικής που θα επιτρέψει και στις Κυβερνήσεις αλλά και θεσμικά στο κράτος να διαχειριστεί πιο συγκροτημένα τα θέματα του πολιτισμού», είπε ο κ. Προδρόμου.
 
Σημείωσε πως παρουσίασε τους σχεδιασμούς στο Κίνημα Αλληλεγγύη και άκουσε απόψεις και εισηγήσεις και από την κ. Θεοχάρους. Πρόσθεσε πως αυτός ο διάλογος θα συνεχιστεί «αφού ο σκοπός μας είναι να έχουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση σε αυτό το μεγάλο βήμα που θα είναι η δημιουργία ενός Υφυπουργείου Πολιτισμού για να έχουμε μια συγκροτημένη πολιτική για τον πολιτισμό».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Γιώργος Σκαλιάς ο εκλεκτός του ΠτΔ ως ειδικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας