Συνεχίζεται και σήμερα η δειγματοληψία για κορωνοϊό στη Λάρνακα

Συνεχίζεται και σήμερα στη Λάρνακα ο δειγματοληπτικός έλεγχος για τρεις χιλιάδες άτομα, στην πόλη και επαρχία και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, με στόχο την εξέταση των πολιτών για κορωνοϊό, μετά τις αλυσίδες κρουσμάτων του Covid-19, που εντοπίστηκαν στην πόλη.
 
Τα σημεία λήψης δειγμάτων είναι ο χώρος στάθμευσης του Νέου ΓΣΖ και ο δημοτικός χώρος στάθμευσης στη Λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου στην περιοχή Μακένζι, τα οποία συγκέντρωσαν δείγματα από πολίτες και κατά το Σαββατοκύριακο.
 
Οι δειγματοληψίες είναι δωρεάν και θα διεξάγονται από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα. Το κοινό υποχρεούται να χρησιμοποιεί μάσκα προσώπου και να τηρεί την απόσταση των δύο μέτρων.
 
Μέχρι σήμερα το πρωί λήφθηκαν στην Λάρνακα 1855 δείγματα και πιο συγκεκριμένα 600 την Παρασκευή, 755 το Σάββατο και 500 χθες Κυριακή. 
 
Εν τω μεταξύ αρχίζει σήμερα Δευτέρα 28 και θα συνεχιστεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στην Κοινότητα Αχνας δειγματοληπτικός έλεγχος για κορωνοϊό, σε μια προσπάθεια τερματισμού της εξάπλωσης του ιού μετά τον εντοπισμό 21 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο σωματείο του Εθνικού Αχνας.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του το Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας αναφέρεται ότι «σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ο δωρεάν δειγματοληπτικός έλεγχος για κορωνοϊό μέσω της NIPD GENETICS θα διεξαχθεί στην πλατεία της Κοινότητας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Οσοι προσέρχονται στον χώρο θα πρέπει να φοράνε μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις».
 
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αχνας απευθύνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους όπως εξεταστούν με στόχο «τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κοινότητα».
 
Εξάλλου, μετά από τον εντοπισμό κρούσματος στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΣΙΛ Λύσης ποδοσφαιριστές, προπονητές και προσωπικό τέθηκαν υπό περιορισμό και έδωσαν δείγματα. Συνολικά 35 άτομα αναμένουν τα αποτελέσματα των τεστ τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, ενώ μέχρι νεωτέρας ακυρώθηκαν οι προπονήσεις της ομάδας.
 
Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας, η οποία έχει ως προπονητικό κέντρο το γήπεδο «Γρηγόρης Αυξεντίου».
 
Την ίδια ώρα ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει στα πλαίσια της λήψης μέτρων για την ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλεται για τον περιορισμό της εξάπλωση του κορωνοϊού, να εργάζεται σύμφωνα με τις πρόνοιες των Διαταγμάτων/ Πρωτοκόλλων και τις υποδείξεις των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας.

Παράλληλα, προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας και ασφαλείας τόσο των δημοτών όσο και για το εργατοϋπαλληλικό προσωπικού.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει ότι «πέραν των απολυμάνσεων που έχουν γίνει σε δημοτικά κτίρια και Υπηρεσίες όπως και τις καθημερινές αποστειρώσεις σε σκυβαλόφορα και σε άλλα οχήματα, προβαίνει συχνά σε απολυμάνσεις των δημόσιων χώρων, όπως στις  υγειονομικές διευκολύνσεις της περιοχής Μακένζι, Φοινικούδων, Καστέλας και του πολυωρόφου χώρου στάθμευσης. Ακόμα απολυμάνσεις γίνονται σε παιγνιδότοπους και κατά μήκος των πλακόστρωτων παραλιακού μετώπου, στις εγκαταστάσεις του Πράσινο Σημείο, στα δημοτικά αποχωρητήρια χώρου στάθμευσης Πετρακίδη, στην Πλατεία Ευρώπης καθώς και στα όργανα γυμναστικής πάρα τη Μαρίνα Λάρνακας».
 
Σημειώνεται ότι τα υγειονομικά συνεργεία του Δήμου Λάρνακας προβαίνουν σε απολυμάνσεις και «στις στάσεις λεωφορείων, στις Πλατείες Κίμωνος (Hobos), Μεσαιωνικού Κάστρου, Αγίου Λαζάρου και Ερμού, στα παγκάκια στους δημόσιους χώρους, στα Θέατρα και στο Παττίχειο Αμφιθέατρο. Παράλληλα γίνονται έλεγχοι οπτικών τροφίμων των οποίων η λειτουργία επιτρέπεται».
 
Ο Δήμος Λάρνακας διευκρινίζει ότι για τις απολυμάνσεις «χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα απολυμαντικά και διενεργούνται τόσο από ιδιωτικές εταιρείες όσο και από πιστοποιημένα εκπαιδευμένο προσωπικό της Υγειονομικής Υπηρεσίας Δήμου Λάρνακας. Ο Δήμος καλεί όλους τους δημότες όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κοινωνικές τους επαφές και να εφαρμόζουν πίστα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομικής υγιεινής».
 
Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»