Πέμπτη 29 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η συγκινητική ιστορία ενός Κύπριου που έφυγε από κορωνοϊό στην Αυστραλία

  27/09/2020 16:55
Η συγκινητική ιστορία ενός Κύπριου που έφυγε από κορωνοϊό στην Αυστραλία

Η συγκινητική ιστορία ενός Κύπριου που έφυγε από κορωνοϊό στην Αυστραλία

  27/09/2020 16:55
Ήθελε να φτάσει στο κλαμπ της κυπριακής κοινότητας στην Μελβούρνη. Η θεία του τού εξήγησε πως έπρεπε να πάρει ταξί. Θα το καταλάβαινε γιατί ήταν ένα αυτοκίνητο με φως στην οροφή, του είπε. Όταν έφτασε, ο Τζακ Αλεξάνδρου έβγαλε να δώσει στον οδηγό χρήματα. «Δεν χρειάζεται, φίλε. Αυτό είναι περιπολικό. Την επόμενη φορά να ψάξεις για το κίτρινο φως στην οροφή».
 
Ένας Κύπριος κίνησε στα 25 του από τη Γιαλούσα για την Μελβούρνη. Και ρίζωσε, τελικά, εκεί, μέχρι που στα βαθιά γεράματα, του έκοψε το νήμα της ζωής ο κορωνοϊός. Όπως γράφει η σελίδα «The Age», στο αφιέρωμα που ετοίμασε, ο Τζακ έφτασε στη χώρα το 1951 και έπιασε δουλειά στο καφέ των νονών του, πριν μεταπηδήσει στη βιομηχανία.
 
Τέσσερα χρόνια αργότερα, σε ένα χώρο που σύχναζε για να γεύεται κυπριακές γεύσεις, γνώρισε την Μαγδαληνή, την αδερφή των δύο ιδιοκτητών, που τους επισκέφθηκε από την Κύπρο. Η Μαγδαληνή είχε κουραστεί να κάνει την λάντζα και ήθελε να επιστρέψει στο νησί, αλλά ο αδελφός της σκέφτηκε πως ίσως να ήθελε απλώς να παντρευτεί. Και ανάμεσα στους θαμώνες, όταν της είπε να κοιτάξει για γαμπρό, ήταν ο Τζακ. Παντρεύτηκαν έξι μήνες μετά και απέκτησαν δύο παιδιά, πέντε εγγόνια και πέντε δισέγγονα.
 
Ο Τζακ Αλεξάνδρου, όπως γράφει το δημοσίευμα, δεν σταμάτησε να παίρνει ταξί, παρά την πρώτη εκείνη περιπέτεια, καθώς δεν έμαθε να οδηγεί μέχρι τα 55. Έζησε μια γεμάτη ζωή με την Μαγδαληνή, η οποία πέθανε στα 83 της από πνευμονία, το 2014. Το δικό του τέλος έμελλε να έρθει από την πανδημία. Στις 25 Αυγούστου, στα 93 χρόνια, έχασε τη μάχη.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας