Τετάρτη 28 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δεκατρία τα νέα κρούσματα, μεγαλώνουν clusters-Όλες οι πληροφορίες

  26/09/2020 17:29
Δεκατρία τα νέα κρούσματα, μεγαλώνουν clusters-Όλες οι πληροφορίες

Δεκατρία τα νέα κρούσματα, μεγαλώνουν clusters-Όλες οι πληροφορίες

  26/09/2020 17:29

Δεκατρία είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας από σύνολο 3,220 εργαστηριακών διαγνώσεων, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

-Από 586 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα.

Πρόκειται για τα τρία άτομα από το cluster του Εθνικού Άχνας, δύο εκ των οποίων είναι ποδοσφαιριστές (ο ένας ανέφερε πονοκέφαλο) και ο τρίτος είναι στέλεχος της ομάδας και ανέφερε πονόλαιμο.

Άλλο ένα άτομο ανέφερε αδυναμία στις 22/9 οπότε και έκανε τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα. Ακολούθως ανέπτυξε βήχα και έκανε ξανά εξέταση χθες.

Το πέμπτο άτομο είναι εργαζόμενος στην εταιρεία όπου εντοπίστηκαν άλλα 5 άτομα και ανακοινώθηκαν στις 23/9 (μια Κύπρια και 4 Τσέχοι). Το σημερινό κρούσμα είχε κάνει την εξέταση στις 22/9 μαζί με τους άλλους εργαζόμενους με αρνητικό αποτέλεσμα. Στις 24/9 ανέπτυξε συμπτώματα και επανέλαβε την εξέταση. Πλέον το cluster έχει έξι άτομα.

-Από 116 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Αφορά ηλικιωμένο άτομο με συμπτώματα.

-Από 922 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν έξι κρούσματα.

Πρόκειται για τρία άτομα που ήρθαν από το Βέλγιο, ένα από την Αίγυπτο, ένα από τη Γερμανία και ένα από το Ισραήλ. Και τα έξι άτομα είχαν φθάσει στη Λάρνακα, στις 25/9.

-Από 193 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Πρόκειται για άτομο που είχε συμπτώματα και παραπέμφθηκε από ιατρό στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.

Οι υπόλοιπες εργαστηριακές εξετάσεις και οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Αναφοράς

-Από δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διεκπεραιώθηκαν 228 εργαστηριακές εξετάσεις,

-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, διεκπεραιώθηκαν 29 εργαστηριακές διαγνώσεις,

-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου 5,000 ατόμων ηλικίας 18-40 ετών σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό ατόμων, ολοκληρώθηκαν 764 εργαστηριακές εξετάσεις,

-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου 3,000 ατόμων στην Επαρχία Λάρνακας, διεκπεραιώθηκαν 101 εργαστηριακές διαγνώσεις, και

-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 281 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,684.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται συνολικά 14 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, τρία εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας