Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την απόφαση του «πανεπιστημίου» για online μαθήματα

Την αντίδραση κάποιων καταστηματαρχών στην Αμμόχωστο στην απόφαση του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου, του μεγαλύτερου «πανεπιστημίου» στα κατεχόμενα, να έχει μόνο μαθήματα online για τους φοιτητές του την τρέχουσα φθινοπωρινή περίοδο, που θα επηρεάσει την οικονομία της τοπικής αγοράς.
 
Οι τ/κ εφημερίδες αναφέρουν ότι οι καταστηματάρχες πραγματοποίησαν χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας καταθέτοντας μαύρο στεφάνι μπροστά από το «πανεπιστήμιο» επειδή, όπως ανέφεραν, θεωρούν ότι εάν δεν έρθουν φοιτητές η αγορά θα καταστραφεί. Σε αντίθεση με τους διαμαρτυρόμενους καταστηματάρχες, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων στο κέντρο της Αμμοχώστου επισημαίνουν τον κίνδυνο να φέρουν τον κορωνοϊό οι φοιτητές από το εξωτερικό στην περιοχή και να εξαπλωθεί. «Εάν κάποιος πεθάνει, αυτό θα είναι βαρύ τίμημα», αντιτάσουν.
 
Ταυτόχρονα, η Γενί Ντουζέν αναφέρει πρωτοσέλιδα ότι ενώ οι ξένοι φοιτητές θα μπορούσαν ν’ αρχίσουν να έρχονται από τις 20 Σεπτεμβρίου, όπως είχε ανακοινώσει η επιτροπή λοιμωδών νοσημάτων του «υπουργείου υγείας»,  εντούτοις δεν έγινε κανένας προγραμματισμός για την έλευσή τους.
 
Ο »υπουργός συγκοινωνιών», Τολγκά Ατακάν δήλωσε στην εφημερίδα ότι προγραμματίζεται η έλευση φοιτητών με ναυλωμένες πτήσεις αλλά και με πλοία. «Προγραμματίζουμε τις πρώτες πτήσεις στις 5 Οκτωβρίου. Οι φοιτητές θα τοποθετηθούν σε κέντρα καραντίνας»¨. Ο δε «υπουργός δημοσιονομικών», Ολγκούν Αμτζιάογλου ανάφερε ότι κάνουν συνεχώς συσκέψεις για συντονισμό όσον αφορά το θέμα της άφιξης των φοιτητών. Σημείωσε ότι σήμερα σε καραντίνα βρίσκονται 2.287 φοιτητές και σχεδιάζουν να φέρουν τους φοιτητές ανά μεγάλες ομάδες ώρες να μπορούν να τους εξασφαλίσουν θέσεις στους χώρους όπου θα τεθούν σε καραντίνα.

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου