Στις 29 Σεπτεμβρίου θα έρθει το νερό στα κατεχόμενα, γράφουν τ/κ ΜΜΕ

Στις 29 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η ροή νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα ανακοίνωσε το Τμήμα Υδάτων της Τουρκίας που είναι υπεύθυνο για το έργο και διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις του έργου στα κατεχόμενα, κι επιβλέπει τις εργασίες επιδιόρθωσης του αγωγού.
 
Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, στην ανακοίνωση του τουρκικού Τμήματος Υδάτων αναφέρεται ότι εάν δεν υπάρξουν αρνητικές καιρικές συνθήκες, στις 29 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να έρχεται στα κατεχόμενα το νερό από το φράγμα Αναμούρ,
 
Η ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις δημοσιεύει φωτογραφίες από τις εργασίες επί του αγωγού στη θάλασσα και γράφει ότι αυτές βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο. Στην ανακοίνωση του Τμήματος Υδάτων της Τουρκίας επισημαίνεται ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών οι εργασίες είχαν σταματήσει μεταξύ 17-20 Σεπτεμβρίου.
 
Σε δηλώσεις στην Χαμπέρ Κίπρις, ο «υπουργός γεωργίας», Ντουρσούν Ογούζ ανάφερε ότι οι εργασίες είναι στα τελευταία 500 μέτρα του αγωγού πριν από την στεριά και πρόσθεσε ότι με την έναρξη της ροής, το νερό θα δοθεί κατευθείαν για άρδευση.

Στο μεταξύ, η Γενί Ντουζέν γράφει σήμερα ότι οι πωλητές νερού με τάνκερ δεν προλαβαίνουν την ζήτηση λόγω της λειψυδρίας.
 
Μιλώντας στην εφημερίδα ο Αχμέτ Χότζια δήλωσε ότι την ημέρα μπορούν να διανείμουν νερό σε 40-50 σπίτια. «Δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στη ζήτηση. Δουλεύουμε μέρα – νύχτα. Τις νύχτες μέχρι τις 2-3 τα ξημερώματα, από τις 7 το πρωί. Αλλά δεν προλαβαίνουμε».
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, δυσκολία υπάρχει και στη διανομή του νερού με το τάνκερ των 20 τόνων από σπίτι σε σπίτι. «Ξεκίνα, σταμάτα, προκαλείται φθορά και στο φορτηγό. Παλιά σταματούσα κάπου και έδινα το νερό στον κόσμο που ερχόταν σε ένα σημείο, αλλά όπως είναι η κατάσταση σήμερα, τί να κάνω, να αφήσω τον κόσμο να διψά;».
 
Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, νερό στα πηγάδια υπάρχει, αλλά αν και αυτά ξεραθούν «δεν θα ξέρουμε τι θα κάνουμε» σημειώνοντας ότι αντλούν νερό από ιδιωτικά πηγάδια/γεωτρήσεις και όχι από εκείνα των «δήμων».
 
Ένας άλλος πωλητής νερού (tankerci στα τούρκικα ο ‘νερουλάς’), ο Ισά Μπεζγκίν ανάφερε επίσης στη Γενί Ντουζέν ότι μπορεί να διανείμει νερό σε 50 σπίτια την ημέρα, «αλλά με παίρνουν τηλέφωνο 500 άτομα. Μετά βλέπουμε ότι μας επικρίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εμείς δουλεύουμε από τα ξημερώματα, αλλά δεν προλαβαίνουμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα για εξυπηρέτηση».

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ