Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές στις εκλογές ΠΟΕΔ-ΟΕΛΜΕΚ

Μεγάλη νικήτρια των εκλογών των καθηγητών αναδείχθηκε η Αλλαγή, η οποία έχει κερδίσει με 500 ψήφους διαφορά από την δεύτερη παράταξη των εκπαιδευτικών της μέσης εκπαίδευσης, κερδίζοντας οκτώ έδρες στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ.
 
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, με 1540 ψήφους η Αλλαγή ανακηρύχθηκε η νικήτρια των εκλογών, με αυτό να αντιστοιχεί σε ποσοστό 36,93%. Στη δεύτερη θέση, με 1017 ψήφους (24,39%) η Προοδευτική, εξασφαλίζοντας έτσι πέντε έδρες στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ ακολουθεί η ΔΗΚΙ με 804 ψήφους (19,28%), που αντιστοιχεί σε τέσσερις έδρες. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΗΚΙ είναι και η παράταξη που στηρίζει τον νυν πρόεδρο της οργάνωσης, Κώστα Χατζησάββα.
 
Η Νέα Κίνηση έχει λάβει 502 ψήφους (12,04%), η παράταξη του νυν αντιπροέδρου της οργάνωσης, Παντελή Νικολαΐδη, Νέα Πνοή έχει λάβει 307 ψήφους (7,36%), κατακτώντας από δύο έδρες στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο αντίστοιχα.
 
Η ΠΑ.ΔΕ.Δ κατέκτησε την πρωτιά στην ΠΟΕΔ
Όσον αφορά στις εκλογές των δασκάλων, από τους 6211 που έπρεπε να ψηφίσουν, στις κάλπες προσήλθα οι 5344, εκ των οποίων τα 5260 ήταν έγκυρα ψηφοδέλτια. Οι ψηφοφόροι ανέδειξαν μεγάλη νικήτρια την ΠΑ.ΔΕ.Δ Πρωτοπορία, με 31,69%, ενώ ακολουθεί η Α.ΚΙ.ΔΑ με μικρή διαφορά, με το ποσοστό των ψήφων που κατέκτησε να ανέρχεται στο 31,48%.
 
Ακολουθεί η Προοδευτική-Συνεργαζόμενοι, με 20,53%, ενώ πίσω της έρχεται η ΔΗ.ΑΝ.Α με 15,95%. Στην τελευταία θέση βρέθηκε ανεξάρτητος υποψήφιος, με 0,34%.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τους περισσότερους Γενικούς Αντιπροσώπους της ΠΟΕΔ έχει κερδίσει η ΠΑ.ΔΕ.Δ και συγκεκριμένα 32, ενώ έχει και τις περισσότερες θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο με οκτώ, ενώ από την οργάνωση θα προέρχεται ο Πρόεδρος, ο Γενικός Ταμίας, ο Βοηθός Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας. Η Α.ΚΙ.ΔΑ κατάφερε να εξασφαλίσει 31 γενικούς αντιπροσώπους και οκτώ θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ από την οργάνωση θα αναδειχθεί ο Γενικός Γραμματέας και ο Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας       
 
Η Προοδευτική έχει εξασφαλίσει 21 γενικούς αντιπροσώπους και πέντε θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ από την οργάνωση θα αναδειχθεί ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ και η ΔΗ.ΑΝ.Α έχει εξασφαλίσει 16 γενικούς αντιπροσώπους και τέσσερις θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο.
 
Η ανάδειξη των αξιωματούχων στο Δ.Σ. και στις διάφορες θέσεις της Γραμματείας και των Επαρχιακών Επιτροπών θα γίνει το αργότερο μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, 2020, με βάση τις σχετικές πρόνοιες του Καταστατικού.

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου