Παρασκευή 30 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έξω από το σχολείο οι μαθητές στον Αγρό, απειλούν με επ’ αόριστον απεργία οι γονείς

  25/09/2020 09:41
Έξω από το σχολείο οι μαθητές στον Αγρό, απειλούν με επ’ αόριστον απεργία οι γονείς

Έξω από το σχολείο οι μαθητές στον Αγρό, απειλούν με επ’ αόριστον απεργία οι γονείς

  25/09/2020 09:41
Κλιμάκωσαν τα απεργιακά τους μέτρα οι γονείς στο Δημοτικό Σχολείο του Αγρού, αφού μετά την δίωρη αποχή από τα μαθήματα, την περασμένη Παρασκευή, σήμερα προχώρησαν σε ολοήμερη, ενώ βρέθηκαν το πρωί έξω από το σχολείο, μαζί με τους μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για την σύμπτυξη δύο τάξεων και ζητώντας ένα ακόμη δάσκαλο.
 
Οι γονείς και τα παιδιά υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους στην παιδεία, ενώ κρατούσαν και πανό που ανέγραφαν συνθήματα όπως «δεν είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού».
 
Σε δηλώσεις του στα μέσα, ένας από τους γονείς τόνισε πως «χάνουμε τις δουλειές μας έχει μία εβδομάδα. Ζητούμε τα αυτονόητα για τα παιδιά μας στην ύπαιθρο, δηλαδή τα παιδιά μας ζητούν ένα δάσκαλο, για να έχει δάσκαλο η κάθε τάξη το δικό της».
 
Άλλος διαμαρτυρόμενος σημείωσε πως δεν τα παιδιά δεν ζητούν μόνο δάσκαλο, αλλά και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που έχουν ορίσει τα αρμόδια Υπουργεία. «Δυστυχώς στα σχολεία μας δεν εφαρμόζεται το πρωτόκολλο, μία αίθουσα 30 τετραγωνικά έχει μέσα 20 μαθητές, αν είναι ποτέ δυνατό. Να εφαρμοστούν οι νομοθεσίες».
 
Οι γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι για περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων, σε περίπτωση που δεν λάβουν απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας, δίνοντας διορία μέχρι την Δευτέρα. Σε αντίθετη περίπτωση θα κατέλθουν σε επ’ αόριστον απεργία.
 
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Λεμεσού, Λευτέρης Περικλή, άφησε αιχμές τονίζοντας πως κάποιοι τους θυμούνται μόνο όταν έχει εκλογές, ενώ υπέδειξε πως σε λίγα χρόνια δεν θα γίνεται ούτε και αυτό, αφού δεν θα υπάρχει ύπαιθρος.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας