Έξω από το σχολείο οι μαθητές στον Αγρό, απειλούν με επ’ αόριστον απεργία οι γονείς

Κλιμάκωσαν τα απεργιακά τους μέτρα οι γονείς στο Δημοτικό Σχολείο του Αγρού, αφού μετά την δίωρη αποχή από τα μαθήματα, την περασμένη Παρασκευή, σήμερα προχώρησαν σε ολοήμερη, ενώ βρέθηκαν το πρωί έξω από το σχολείο, μαζί με τους μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για την σύμπτυξη δύο τάξεων και ζητώντας ένα ακόμη δάσκαλο.
 
Οι γονείς και τα παιδιά υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους στην παιδεία, ενώ κρατούσαν και πανό που ανέγραφαν συνθήματα όπως «δεν είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού».
 
Σε δηλώσεις του στα μέσα, ένας από τους γονείς τόνισε πως «χάνουμε τις δουλειές μας έχει μία εβδομάδα. Ζητούμε τα αυτονόητα για τα παιδιά μας στην ύπαιθρο, δηλαδή τα παιδιά μας ζητούν ένα δάσκαλο, για να έχει δάσκαλο η κάθε τάξη το δικό της».
 
Άλλος διαμαρτυρόμενος σημείωσε πως δεν τα παιδιά δεν ζητούν μόνο δάσκαλο, αλλά και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που έχουν ορίσει τα αρμόδια Υπουργεία. «Δυστυχώς στα σχολεία μας δεν εφαρμόζεται το πρωτόκολλο, μία αίθουσα 30 τετραγωνικά έχει μέσα 20 μαθητές, αν είναι ποτέ δυνατό. Να εφαρμοστούν οι νομοθεσίες».
 
Οι γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι για περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων, σε περίπτωση που δεν λάβουν απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας, δίνοντας διορία μέχρι την Δευτέρα. Σε αντίθετη περίπτωση θα κατέλθουν σε επ’ αόριστον απεργία.
 
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Λεμεσού, Λευτέρης Περικλή, άφησε αιχμές τονίζοντας πως κάποιοι τους θυμούνται μόνο όταν έχει εκλογές, ενώ υπέδειξε πως σε λίγα χρόνια δεν θα γίνεται ούτε και αυτό, αφού δεν θα υπάρχει ύπαιθρος.

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών