Παρασκευή 30 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η απάντηση της διευθύντριας του Νοσοκομείου Αναφοράς για τις αντιδράσεις γιατρών

  25/09/2020 09:32
Η απάντηση της διευθύντριας του Νοσοκομείου Αναφοράς για τις αντιδράσεις γιατρών

Η απάντηση της διευθύντριας του Νοσοκομείου Αναφοράς για τις αντιδράσεις γιατρών

  25/09/2020 09:32
Κραυγή απόγνωσης, αποκάλεσε η Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών  Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη την αντίδραση των γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, στην χρήση για δεύτερη φορά του νοσηλευτηρίου ως Νοσοκομείου  Αναφοράς για νοσηλεία και θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η κ. Χατζηγιάννη «ως Διευθύντρια του δημόσιου νοσηλευτηρίου, σέβομαι την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμμοχώστου ως Νοσοκομείο Αναφοράς και ακολουθώ, μαζί με το προσωπικό, πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Την ίδια ώρα όμως σέβομαι και τις απόψεις του προσωπικού το οποίο από την ημέρα που το Νοσοκομείο άρχισε να λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, εργάζεται συνεχώς χωρίς ξεκούραση».
 
Πρόσθεσε ότι «το Νοσοκομείο Αναφοράς χρειάζεται ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να καταφέρει να συνεχίσει τη λειτουργία του, γιατί» όπως εξήγησε «με τους γιατρούς και νοσηλευτές που υπάρχουν το νοσηλευτήριο δεν μπορεί να συνεχίσει ικανοποιητικά τη λειτουργία του. Το προσωπικό που εργάζεται στο Νοσοκομείο για έξι μήνες έχει κάνει πολλές θυσίες, αρκετά άτομα δεν είχαν δει κατά τη διάρκεια της έξαρσης του κορωνοϊού, τις οικογένειες τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και σήμερα θεώρησαν ότι μπορούν να πάρουν μία ανάσα».
 
Ωστόσο συνέχισε η κ. Χατζηγιάννη «φαίνεται ότι το προσωπικό συνεχίζει να παραμένει το ίδιο, εκτελώντας τα καθήκοντα του με τους ίδιους ρυθμούς στο Νοσοκομείο Αναφοράς, χωρίς ενίσχυση και στήριξη. Το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό είναι άξιο συγχαρητηρίων και σέβομαι την κραυγή διαμαρτυρίας τους, που είναι μιας μορφής ελευθερίας της έκφρασης, αφού φαίνεται πως έχουν φτάσει στα όρια τους».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου σημείωσε πως «με την χθεσινή διαμαρτυρία του το προσωπικό εκφράζει κραυγή απόγνωσης, αφού έχει κουραστεί και χρειάζεται ανανέωση. Η Πολιτεία με κάποιο τρόπο θα πρέπει να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους για να συνεχίσουν να εκτελούν τα πολύ δύσκολα καθήκοντα που κλήθηκαν να εκτελέσουν».
 
Εν τω μεταξύ σήμερα στις 12 το μεσημέρι το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, το οποίο διαμαρτύρεται για συνέχιση του ως Νοσοκομείο Αναφοράς, θα κατέλθει για μισή περίπου ώρα σε συμβολική διαμαρτυρία στην είσοδο του νοσηλευτηρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας