Τρίτη 20 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Από μια βάπτιση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο ιός-Η σημασία της τήρησης των πρωτοκόλλων

  24/09/2020 18:44
Από μια βάπτιση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο ιός-Η σημασία της τήρησης των πρωτοκόλλων

Από μια βάπτιση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο ιός-Η σημασία της τήρησης των πρωτοκόλλων

  24/09/2020 18:44
Οκτώ άτομα αριθμεί πλέον η αλυσίδα που σχετίζεται με νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, καθώς, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης, εντοπίστηκαν άλλοι τέσσερεις ασθενείς που σχετίζονται μαζί της. Τα νέα αυτά κρούσματα καταδεικνύουν για άλλη μία φορά την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων, καθώς από μια βάπτιση ο ιός βρέθηκε στο νοσοκομείο.
 
Μετά την ιχνηλάτηση, θετική στον κορωνοϊό εντοπίστηκε την Πέμπτη και μία συνάδελφός της, καθώς και τρία πρόσωπα από το οικογενειακό της περιβάλλον (δύο εκ των οποίων είχαν ταξιδέψει στην Πολωνία), με αποτέλεσμα το cluster πλέον να αριθμεί οκτώ πρόσωπα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εννέα τα νέα κρούσματα-Διπλασιάστηκαν οι ασθενείς στην αλυσίδα της νοσηλεύτριας
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της οικογένειας της νοσηλεύτριας είχαν πρόσφατα παραστεί σε βάπτιση, η οποία φαίνεται να συνέβαλε στη διασπορά του ιού μεταξύ τους. Ακολούθως η νοσηλεύτρια εν αγνοία της μετέδωσε τον ιό στον χώρο εργασίας της.
 
Σε αντίθεση με την αρχή της πανδημίας, όταν υπήρξε μετάδοση εντός των νοσοκομειακών δομών, τώρα πρόκειται για μεταφορά του ιού εντός του νοσηλευτηρίου από έξω. Αν και αυτό είναι θετικό, υπό την έννοια ότι δεν υπάρχουν ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, ταυτόχρονα καταδεικνύει πόσο εύκολο είναι να μεταφέρει κάποιος τον ιό από το προσωπικό στο επαγγελματικό του περιβάλλον.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δραματική έκκληση Ιωάννου-«Ηλίου φαεινότερον πως δεν τηρήθηκαν τα μέτρα»
 
Γι’ αυτό και τόνισε σήμερα ο Υπουργός Υγείας πόσο σημαντικό είναι να τηρούνται τόσο τα πρωτόκολλα όσο και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του να μην υπάρχει εφησυχασμός.
 
Αν σε ένα χώρο όπου χρησιμοποιείται προστατευτικός εξοπλισμός κατάφερε, μέσα από τη μη τήρηση των μέτρων, να περάσει ο ιός, καθίσταται σαφές πόσο πιο εύκολο είναι να εξαπλωθεί σε άλλους εργασιακούς χώρους, όπως είναι τα γραφεία, που οι εργαζόμενοι δεν χρησιμοποιούν επιπλέον προφυλάξεις.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας