Παρασκευή 23 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στις κάλπες οι εκπαιδευτικοί για την επόμενη ηγεσία-Τα ονόματα στο ψηφοδέλτιο

Φοινιώ Σάββα  24/09/2020 07:16
Στις κάλπες οι εκπαιδευτικοί για την επόμενη ηγεσία-Τα ονόματα στο ψηφοδέλτιο

Στις κάλπες οι εκπαιδευτικοί για την επόμενη ηγεσία-Τα ονόματα στο ψηφοδέλτιο

Φοινιώ Σάββα  24/09/2020 07:16

Έφτασε η ώρα της κρίσης για τους εκπαιδευτικούς Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, αφού σήμερα καλούνται να ψηφίσουν τη νέα ηγεσία τους, για τα επόμενα χρόνια, με τα ονόματα στα ψηφοδέλτια να είναι άλλα αναμενόμενα, και άλλα να αποτελούν έκπληξη.
 
Το μεσημέρι, χιλιάδες εκπαιδευτικοί ανά το παγκύπριο καλούνται στις κάλπες, ώστε να ψηφίσουν τους επόμενους εκπροσώπους τους. Στις 12:00 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν να ψηφίζουν οι καθηγητές και αναμένεται η διαδικασία να τελειώσει στις 7:00 μ.μ. Στην Αμμόχωστο (Λύκειο Παραλιμνίου) η ψηφοφορία θα τελειώσει στις 6:00μ.μ και στη Μόρφου (Γυμνάσιο Σολέας) στις 3:00μ.μ. Μπορεί να δοθεί παράταση ½ ώρας, αν υπάρχει προσέλευση ψηφοφόρων.
 
Τα ονόματα στο ψηφοδέλτιο ποικίλουν, με κάποια να είναι καινούργια και άλλα να είναι γνώριμα. Πάντως, ο νυν πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας έχει θέσει υποψηφιότητα, με τη ΔΗΚΙ, στην οποία ανήκει, ενώ εκλογή επαναδιεκδικεί, με την Προοδευτική και ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης, Γιάννος Σωκράτους, ο οποίος είχε παραδώσει τα ηνία στον κ. Χατζησάββα τον Ιούνιο του 2019.
 
Εξάλλου, στο ψηφοδέλτιο για τους καθηγητές αναμένεται να υπάρχει και το όνομα του νυν γενικού γραμματέα της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστα Κωνσταντίνου, καθώς και του βοηθού γενικού γραμματέα της οργάνωσης, Θέμη Πολυβίου, οι οποίοι θα στηρίζονται από την Προοδευτική και τη Νέα Κίνηση αντίστοιχα. Με τη Νέα Πνοή κατεβαίνει υποψήφιος και ο νυν αντιπρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης καθηγητών, Παντελής Νικολαΐδης, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο γύρω από το όνομά του, ουκ ολίγες φορές, με την κόντρα του εναντίον του τέως προέδρου των οργανωμένων γονέων, Κυριάκο Νικηφόρου, να έχει μείνει στην ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψηφίζουν νέα ηγεσία ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ-Το μήνυμα Προδρόμου

Στον αγώνα Ρέα, Χάρης και Αποστολίδης
Εξάλλου, τη νέα ηγεσία ψηφίζουν και οι δάσκαλοι, με τη ψηφοφορία για την ανάδειξη των 100 Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ να ξεκινά από τις 7:30πμ. μέχρι 7:00μμ., με διάλειμμα: 2:45-3:15μμ.
 
Στη μάχη της εκλογής ρίχνεται η νυν πρόεδρος της οργάνωσης των δασκάλων Ρέα Παπαγεωργίου, η οποία αντικαθιστά προσωρινά τον Φίλιο Φυλακτού, ο οποίος αποσύρθηκε από την θέση τον περασμένο Ιούλιο. Ο κ. Φυλακτού, όπως είχε αναφέρει και στη συνέντευξη του στον REPORTER, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΠΟΕΔ για δέκα συναπτά έτη και επιθυμούσε να επιστρέψει στα έδρανα, ενώ έχει βλέψεις και για τις βουλευτικές εκλογές του Μάιου του 2021. Η Ρέα Παπαγεωργίου θα στηρίζεται από την ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, η οποία στήριξε και τον Φίλιο Φυλακτού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φ. Φυλακτού στον REPORTER: Ενδεχομένως να υποβάλω υποψηφιότητα στις βουλευτικές

Στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκεται και το όνομα του γενικού γραμματέα της ΠΟΕΔ, Χάρη Χαραλάμπους, αλλά και του Απόστολου Αποστολίδη, οι οποίοι στηρίζονται από την Α.ΚΙ.ΔΑ. Εξάλλου, υποψηφιότητα για εκλογή έχει θέση και η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο για τους διάφορους τρόπους που βρίσκει, ώστε να γίνεται πιο ευχάριστη η μέρα των παιδιών στα σχολεία.
 
Το μήνυμα Προδρόμου
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας, σε δηλώσεις του χθες, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, ανέφερε πως «έχουν δοθεί διευκολύνσεις στις εκπαιδευτικές οργανώσεις για τη διοργάνωση των εκλογών αυτών και να επισημάνω ότι στη Μέση Εκπαίδευση έχουν δοθεί οδηγίες στους Διευθυντές για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν έχουν καθήκοντα στο σχολείο από την 5η περίοδο να μπορέσουν να τους αποδεσμεύσουν για να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία και να αποφύγουμε όσο είναι δυνατό το συνωστισμό, αυτό για λόγους τήρησης των υγειονομικών προφυλάξεων», είπε και σημείωσε ότι θα πρέπει με προσοχή να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και στην εκλογική διαδικασία.
 
Καταλήγοντας, ο κ. Προδρόμου ευχήθηκε σε όλους τους εκπαιδευτικούς καλή επιτυχία σε αυτή την εκλογική διαδικασία.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας