Κυριακή 25 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επί τάπητος νέα μέτρα για τους χώρους εργασίας-Τι συζητείται

  23/09/2020 16:27
Επί τάπητος νέα μέτρα για τους χώρους εργασίας-Τι συζητείται

Επί τάπητος νέα μέτρα για τους χώρους εργασίας-Τι συζητείται

  23/09/2020 16:27
Ενημέρωση των εκπροσώπων της ΟΕΒ, του ΚΕΒΕ και της ΠΟΒΕΚ σχετικά με τις αλλαγές στα πρωτόκολλα θα κάνουν στις 1:00 το μεσημέρι της Πέμπτης οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η συνάντηση με τους φορείς είναι απότοκο των συμβουλών των ειδικών για υιοθέτηση νέων μέτρων στους χώρους εργασίας, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί το ενδεχόμενο μεταδόσεων του ιού σε χώρους εργασίας.
 
Ανάμεσα στις εισηγήσεις που αναμένεται να τεθούν ενώπιον τους είναι η διαφοροποίηση του τρόπου εργασίας, με προώθηση της εργασίας από το σπίτι, όπου αυτό είναι εφικτό, την αλλαγή στα ωράρια εργασίας για να μειώνεται ο συχνωτισμός και τη δημιουργία γκρουπ εργαζομένων με εκ περιτροπής προσέλευση.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί πως, κατά τη χθεσινή σύσκεψη της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας, οι οποίοι έθεσαν επί τάπητος τα επιδημιολογικά δεδομένα της Λάρνακας, διαπιστώθηκε ότι ένας από τους κύριους λόγους μετάδοσης στην πόλη είναι η παραβίαση πρωτοκόλλων σε χώρους εργασίας.
 
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, όταν ανακοινώθηκαν τα έκτακτα μέτρα για την Αττική στην Ελλάδα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε δηλώσει πως η μεγαλύτερη ομάδα θετικών κρουσμάτων ήταν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, σε ποσοστό σχεδόν 30% του συνόλου. Είναι συνεπώς, σαφές, από το παράδειγμα της Ελλάδας, ότι οι χώροι εργασίας μπορούν εύκολα να αποτελέσουν εστίες μόλυνσης.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας