Καταδικάζει τον εμπρησμό λεωφορείου της η ΕΜΕΛ-«Η Κυπριακή Δημοκρατία να πράξει το αυτονόητο»

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για κακόβουλη ενέργεια, η Συντονιστική Επιτροπή Εταιρειών Λεωφορείων καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο, τον εμπρησμό λεωφορείου της εταιρείας ΕΜΕΛ, σήμερα τα ξημερώματα».
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της «η εγκληματική αυτή ενέργεια, δεύτερη τους τελευταίους 5 μήνες, στρέφεται εναντίον των δημοσίων συγκοινωνιών της Κύπρου, τις οποίες η ΕΜΕΛ υπηρετεί με επιτυχία τα τελευταία 10 χρόνια».
 
«Έχουμε εμπιστοσύνη στην Κυπριακή Αστυνομία ή οποία διερευνά την υπόθεση αλλά παράλληλα θέλουμε να τονίσουμε ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση», προσθέτει η ανακοίνωση και σημειώνει ότι «η ΕΜΕΛ δέχεται επίθεση και μαζί της ολόκληρο το οικοδόμημα των δημοσίων συγκοινωνιών τις οποίες υπηρετούν οι εταιρείες μέλη μας».
 
Η Συντονιστική καλεί την Κυπριακή Δημοκρατία «να πράξει το αυτονόητο, το οποίο ζητάμε επιτακτικά τα τελευταία δέκα χρόνια, παραχωρώντας χώρο αμαξοστασίου στην πόλη της Λεμεσού που θα σταθμεύουν τα λεωφορεία της εταιρείας ΕΜΕΛ όταν θα είναι εκτός υπηρεσίας και θα εποπτεύεται».
 
Τονίζει δε ότι «είναι αδιανόητο 10 ολόκληρα χρόνια να μην παραχωρείται χώρος αμαξοστασίου σε εταιρεία δημοσίων συγκοινωνιών η οποία λειτουργεί καθόλα νόμιμα, εργοδοτεί άνω των 300 υπαλλήλων και συνεισφέρει εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία του τόπου».
 
Να σημειωθεί πως οι εξετάσεις για τα αίτια της φωτιάς, που κατέστρεψε ολοσχερώς το λεωφορείο, συνεχίζονται από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, ενώ εξετάζεται κατά πόσο σχετίζεται με περιστατικό κατά το οποίο νεαροί άναβαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων της περιοχής.

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»