Καθυστέρηση στην επιδόρθωση του αγωγού, ακριβό το νερό στα κατεχόμενα

Καθυστέρηση στην επιδιόρθωση του αγωγού μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα και αισχροκέρδεια από μεταφορείς και πωλητές νερού, λόγω της λειψυδρίας, υπάρχει σύμφωνα τ/κ ΜΜΕ.
 
Η Γενί Ντουζέν στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι αρχικά η ροή νερού από το φράγμα της Τουρκίας προς τα κατεχόμενα επρόκειτο να αρχίσει τις 30 Αυγούστου, μετά λέχθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, όμως λόγω καιρικών συνθηκών οι εργασίες επιδιόρθωσης καθυστέρησαν 3 ημέρες.
 
Ο «υφυπουργός γεωργίας», Εμιραλί Ντεβετζί δήλωσε στην Γενί Ντουζέν ότι για 3 μέρες υπήρξε κακοκαιρία και σημειώθηκε φουρτούνα με αποτέλεσμα οι εργασίες στην θάλασσα να σταματήσουν. Εάν δεν υπάρξουν νέες αρνητικές καιρικές συνθήκες, πρόσθεσε, η επιδιόρθωση θα συνεχιστεί εντατικά και θα χρειαστούν άλλες 3 ημέρες.
 
Στο μεταξύ, στο πρωτοσέλιδό της η Χαλκίν Σεσί γράφει σήμερα ότι οι πολίτες που έχουν μείνει χωρίς νερό και ψάχνουν λύσεις συναντούν καιροσκόπους και αισχροκέρδεια. Ακόμα κι αν βρουν, προστίθεται, κάποιον που πουλάει νερό με ειδικό τάνκερ, η τιμή πώλησης είναι ακόμα και τριπλάσια.
 
Το δημοσίευμα αναφέρεται σε παράπονα πολιτών που κατήγγειλαν πως ενώ πριν 3-4 μήνες η τιμή πώλησης νερού ανά τόνο είναι στις 20 ΤΛ, τώρα έφτασε από 70 έως και 100 λίρες.
 
Για το θέμα, σημειώνεται, είναι ενήμερα τα «υπουργεία εσωτερικών και γεωργίας» που όμως δεν φαίνονται διατεθειμένα να παρέμβουν με την εφημερίδα να σχολιάζει ότι δεν υπάρχει ούτε «κυβέρνηση», ούτε «δήμοι», ούτε και έλεγχος στις τιμές πώλησης.
 
Η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι στην Αμμόχωστο υπάρχει η εγκατάσταση για αφαλατωμένο νερό, όμως – σύμφωνα πάντα με τα παράπονα πολιτών – ούτε εκείνη η μονάδα δουλεύει όσο θα μπορούσε.
 
Ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Χασάν Τατσόι που ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι το νερό θα έρθει στις 25 Σεπτεμβρίου.
 
Ανάφερε επίσης ότι το νερό στις ελεύθερες περιοχές είναι πολύ πιο ακριβό και ως ένδειξη καλής χειρονομίας θα προσφερθούν να πωλήσουν νερό στην ε/κ πλευρά. Το ίδιο ισχύει, είπε, και για το ηλεκτρικό ρεύμα (εφόσον υλοποιηθεί το έργο μεταφοράς και ρεύματος από την Τουρκία στα κατεχόμενα).
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια