Κυριακή 25 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έκκληση δήμου Λάρνακας για την τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής

  22/09/2020 16:38
Έκκληση δήμου Λάρνακας για την τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής

Έκκληση δήμου Λάρνακας για την τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής

  22/09/2020 16:38
Έκκληση στους πολίτες να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομικής υγιεινής, απευθύνει ο Δήμος Λάρνακας, μετά τον εντοπισμό αλυσίδων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη πόλη.
 
Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «εργάζεται σύμφωνα με τις πρόνοιες των Διαταγμάτων/ Πρωτοκόλλων και τις υποδείξεις των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας, στα πλαίσια της λήψης μέτρων για την ευρύτερη προσπάθειας που καταβάλλεται για τον περιορισμό της εξάπλωση  του κορωνοϊού. Παράλληλα, προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα  για τη διασφάλιση της υγείας και ασφαλείας τόσο των δημοτών όσο και για το εργατοϋπαλληλικό προσωπικού».
 
Προστίθεται ότι «πέραν των απολυμάνσεων που έχουν γίνει σε δημοτικά κτίρια και Υπηρεσίες όπως και τις καθημερινές αποστειρώσεις σε σκυβαλόφορα και σε άλλα οχήματα, προβαίνει συχνά σε απολυμάνσεις των δημόσιων χώρων, όπως  υγειονομικές διευκολύνσεις στις περιοχές Μακένζι και Φοινικούδων, στον πολυώροφο χώρο στάθμευσης και στις υγειονομικές εγκαταστάσεις στην παραλία Καστέλα. Απολυμάνσεις γίνονται επίσης στους παιγνιδότοπους και κατά μήκος των πλακόστρωτων παραλιακού μετώπου, στις εγκαταστάσεις του Πράσινου Σημείου, στα δημοτικά αποχωρητήρια του χώρου στάθμευσης Πετρακίδη και στην Πλατεία Ευρώπης».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση γίνονται απολυμάνσεις «στα όργανα γυμναστικής πάρα την Μαρίνα Λάρνακας, στις στάσεις λεωφορείων, στις Πλατείες Κίμωνος (Hobos), Μεσσιανικού Κάστρου, Αγίου Λαζάρου και Ερμού, στα παγκάκια στους δημόσιους χώρους, στα θέατρα αλλά και στο αμφιθέατρο του Δήμου Λάρνακας».

Παράλληλα «οι υπηρεσίες του Δήμου προβαίνουν σε ελέγχους οπτικών τροφίμων των όποιων η λειτουργία τους επιτρέπεται. Για τις απολυμάνσεις που γίνονται χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα απολυμαντικά και διενεργούνται τόσο από ιδιωτικές εταιρίες όσο και από πιστοποιημένα εκπαιδευμένο προσωπικό της Υγειονομικής Υπηρεσίας Δήμου Λάρνακας».
 
Στην ανακοίνωση του ο Δήμος «καλεί όλους τους δημότες όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κοινωνικές τους επαφές και να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομικής υγιεινής. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι, σε περίπτωση ανάπτυξης συμπτωμάτων (βήχας, πυρετός, δύσπνοια, ανοσία, δυσγευσία και αγευσία) οι πολίτες πρέπει να επικοινωνούν αμέσως με τον Προσωπικό τους Γιατρό για αξιολόγηση και παραπομπή για εργαστηριακή εξέταση, εάν κριθεί απαραίτητο. Δημότες που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα καλούνται όπως προβούν σε εργαστηριακό έλεγχο».
 
Ο Δήμος Λάρνακας προτρέπει ακόμα «το κοινό όπως συμμορφωθεί με την έκκληση του Υπουργείου Υγείας και όλοι όσοι επισκέφθηκαν τις τελευταίες μέρες τη Μητρόπολη Κιτίου όπως υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού ούτως ώστε να ξεκαθαρίσει το μέγεθος του προβλήματος».
 
Το κοινό μπορεί να ενημερώνεται σχετικά με όλες τις εξελίξεις αλλά και για πιθανές ερωτήσεις στην σελίδα  https://www.pio.gov.cy/coronavirus/
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας