Οι κυνηγοί καταγγέλλουν παρενόχλησή τους από ακτιβιστές και ζητούν λήψη μέτρων

Λήψη μέτρων για αντιμετώπιση περιστατικών παρενόχλησης και πρόκλησης των νόμιμων κυνηγών από ξένους ακτιβιστές, ζητά το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών.
 
Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και με κοινοποίηση στον Αρχηγό Αστυνομίας, το Κίνημα αναφέρει πως κατά τις κυνηγετικές εξορμήσεις, κυρίως σε Λάρνακα και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, οι κυνηγοί δέχονται παρενοχλήσεις αλλά και προκλήσεις από ξένους ακτιβιστές.
 
Σημειώνει δε πως σε αρκετές περιπτώσεις, οι ακτιβιστές  προσπαθούν με μηχανοκίνητα οχήματα, με μέσα που προκαλούν θόρυβο ή και λάμψεις φωτός,  να σταματήσουν την νόμιμη κυνηγετική δραστηριότητα.
 
«Θεωρούμε τουλάχιστο προσβλητικό προς την Κυπριακή Δημοκρατία να ανεχόμαστε, ως πολίτες, κάποιους ξένους και πιθανόν μισθωτούς κάποιων οργανώσεων, να παρενοχλούν τα νόμιμα δικαιώματα των νόμιμων κυνηγών», προστίθεται.
 
Στην επιστολή του το Κίνημα τονίζει πως σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργείται ένταση και η κατάσταση κινδυνεύει να καταλήξει σε συμπλοκή ανάμεσα σε ακτιβιστές και κυνηγούς και υποδεικνύει πως «αν υπάρχουν περιπτώσεις παρανομίας, υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές για να ελέγξουν το φαινόμενο».
 
Υπενθυμίζοντας πως υπάρχουν πέραν των 42,000 αδειούχων κυνηγών, «με κυνηγετικά δικαιώματα», το Κίνημα σημειώνει πως «κάθε χρόνο, το κράτος κερδίζει πέραν των 15 εκατομμυρίων ευρώ από την νόμιμη κυνηγετική δραστηριότητα και οφείλει τουλάχιστο να προστατεύσει τους φορολογούμενους του πολίτες από την προσπάθεια κάποιων να την τερματίσουν».
 
Καταλήγοντας στην επιστολή του, το Κίνημα καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει τα απαραίτητα μέτρα «για την αποφυγή  άλλων δυσάρεστων εξελίξεων και πρόληψη κάποιου ατυχήματος».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου
Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος
Τις επόμενες ημέρες αναμένει η Βουλή τη νέα πρόταση για το «Θυμέλη»