Τετάρτη 21 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έτοιμοι για λήψη μέτρων οι μαθητές-Τα τετράμηνα, τα reality shows και οι αποβολές λόγω μάσκας

  21/09/2020 18:06
Έτοιμοι για λήψη μέτρων οι μαθητές-Τα τετράμηνα, τα reality shows και οι αποβολές λόγω μάσκας

Έτοιμοι για λήψη μέτρων οι μαθητές-Τα τετράμηνα, τα reality shows και οι αποβολές λόγω μάσκας

  21/09/2020 18:06
Έτοιμοι για τη λήψη μέτρων είναι οι μαθητές, οι οποίοι με ανακοίνωση που έστειλαν στο Υπουργείο Παιδείας αναφέρουν τα αιτήματα και τις εισηγήσεις τους. Τονίζουν πως σε περίπτωση που δεν εισακουστούν, η λήψη μέτρων είναι μονόδρομος.
 
Στην επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, μία εβδομάδα μετά την έναρξη των μαθημάτων, η ΠΣΕΜ τονίζει πως την αποστέλλει ώστε να μεταφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στα σχολεία «και τα οποία πρέπει άμεσα να επιλυθούν για να μπορεί να κυλήσει ομαλά η χρονιά. Δυστυχώς έχουμε επανειλημμένα στείλει επιστολές (2/9 και 17/9) με τα αιτήματα μας και δεν έχουμε λάβει καν απάντηση. Επιπλέον κάποια από τα προβλήματα μπορούσαν να επιλυθούν εδώ και καιρό».
 
Προσθέτουν οι μαθητές πως παρόλα αυτά, το Υπουργείο μπορεί έστω και τώρα με συγκεκριμένες ενέργειες να τα επιλύσει.
 
«Ως ΠΣΕΜ προτείνουμε:
 
1)    Λόγω της ζέστης και της ανυπόφορης κατάστασης στις περισσότερες αίθουσες των σχολείων ο συνδυασμός με τη χρήση μάσκας οδηγεί σε ασφυκτική κατάσταση πολλούς μαθητές. Θεωρούμε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση σε συνεννόηση με την επιδημιολογική ομάδα. Δεδομένου ότι δύσκολα μπορεί αυτή τη στιγμή να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη και να τηρούνται τα 2 μέτρα απόσταση, ως ΠΣΕΜ προτείνουμε όπως μειωθούν προσωρινά κατά 5 λεπτά οι περίοδοι (40 αντί 45 λεπτά) ώστε να φορούν λιγότερη ώρα οι μαθητές τη μάσκα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με μόνη προϋπόθεση να μειωθεί και η διδακτέα ύλη. Επίσης προτείνουμε όπως δικαιούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες να φορούν κοντά παντελόνια ή φούστες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για να νιώθουν πιο άνετα μέσα στη ζέστη.
 
2)    Σε κάποια σχολεία οι μαθητές ακόμα δεν έχουν προμηθευτεί μάσκες και απειλούνται με αποβολή. Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να προμηθευτούν με μάσκες όσοι μαθητές δεν προμηθεύτηκαν.
 
3)    Η ύλη που δεν διδάχτηκε πέρσι δεν μπορεί να καλυφτεί μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες. Δεδομένου ότι φέτος, και για πρώτη φορά, θα εφαρμοστούν σε δύο τάξεις οι εξετάσεις ανά τετράμηνο η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο δύσκολη από πέρσι. Καθηγητές και μαθητές θα τρέχουν να καλύψουν την ύλη, οι μαθητές θα τρέχουν να καλύψουν την ύλη στα φροντιστήρια. Θεωρούμε ότι δεδομένων και των μέτρων για την πανδημία που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, οι εξετάσεις ανά τετράμηνο πρέπει να καταργηθούν ή τουλάχιστον να ανασταλούν για τη φετινή χρονιά. Η ύλη πρέπει επίσης να αναθεωρηθεί άμεσα.
 
4)    Θεωρούμε απαράδεκτο το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε για την τηλεκπαίδευση, καθώς θα μετατρέψει τα μαθήματα σε reality show, καθώς υπάρχει θέμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των καθηγητών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπουν κάμερες στις σχολικές αίθουσες και να μπορεί ο οποιοσδήποτε να μαγνητοσκοπήσει το μάθημα.
 
5)    Η τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούν να γίνουν με όσο το δυνατό πιο σύγχρονα μέσα τα μαθήματα, αλλά να μπορούν και τα σχολεία να λειτουργήσουν σε περίπτωση καραντίνας. Οι υπολογιστές στα περισσότερα σχολεία είναι πολύ παλιοί, ενώ ακόμα δεν έχει ενισχυθεί το wifi στα σχολεία.
 
 
6)    Σε κάποια σχολεία οι μαθητές δεν έχουν πάρει όλα τα βιβλία για τα μαθήματα τους. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει κυρίως στις Τεχνικές Σχολές γεγονός που προβληματίζει. Άμεσα όλοι οι μαθητές να προμηθευτούν βιβλία. Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν σχολεία δύο ταχυτήτων».
 
Καταλήγοντας, οι μαθητές αναφέρουν πως θεωρούν ότι τα πιο πάνω πρέπει να γίνουν άμεσα για να κυλήσει ομαλά η χρονιά, η οποία δυστυχώς ξεκίνησε και πάλι με πολλά προβλήματα.
 
«Μέχρι στιγμής, ως ΠΣΕΜ, προσπαθούμε να κρατήσουμε εποικοδομητική στάση καθώς αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα της κατάστασης και τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν. Εφόσον όμως βλέπουμε ότι δεν λύνονται τα προβλήματα και δεν παίρνουμε καν απάντηση στις επιστολές μας, η λήψη μέτρων σε περίπτωση που και πάλι δεν εισακουστούμε είναι μονόδρομος».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας