Ιατρικό εξοπλισμό αξίας 15 χιλιάδων ευρώ προσέφερε σήμερα στο ΓΝ Αμμοχώστου η Πρέσβειρα των ΗΠΑ

Ιατρικό ατομικό εξοπλισμό αξίας 15 χιλιάδων ευρώ, που αποτελείται από 13 χιλιάδες μάσκες και άνω των 600 προστατευτικών γυαλιών για τα μάτια, που αποτελεί δωρεά των ΗΠΑ, παρέδωσε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο Judith Garber.
 
Η δωρεά οργανώθηκε μαζί με την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ και πραγματοποιήθηκε παρουσία του Στρατιωτικού Ακόλουθου, Συνταγματάρχη Ρότζερ Μπόουμαν.
 
Σε δηλώσεις κατά την τελετή παράδοσης της δωρεάς, η κα. Garber εξέφρασε ικανοποίηση για την παρουσία της στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ώστε να προσφέρει τον ιατρικό εξοπλισμό.  

Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο Νοσοκομείο «διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της πανδημίας και είμαστε πολύ ευτυχείς που μπορούμε να παρέχουμε κάποια υποστήριξη». Εξήγησε ακόμα ότι «η αξία των δωρεάς ανέρχεται στις 15 χιλιάδες ευρώ και περιλαμβάνει ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, δηλαδή πάνω από 13 χιλιάδες μάσκες και περισσότερα από 600 γυαλιά ματιών».
 
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ ανέφερε ακόμα ότι η σημερινή είναι «η τέταρτη δωρεά που γίνεται στο Γενικό Σύστημα Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας χάρη στη γενναιοδωρία της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ. Αυτό το κάνουμε επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πολύ στενός φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών» είπε και πρόσθεσε ότι «ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε όλοι την πανδημία είναι να συνεργαστούμε».

Αυτό, σημείωσε η κα. Garber, «είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της εκτίμησής μας προκειμένου να υποστηρίξουμε την εξαιρετική πολιτική αντιμετώπισης που έκανε  η κυπριακή κυβέρνηση για καταπολέμηση της πανδημίας του Covid-19».
 
Στις δηλώσεις της η πρέσβειρα των ΗΠΑ αναφέρθηκε επίσης στην υποστήριξη που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια των 60 ετών από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και χρηματικό ποσό που δόθηκε για το Κυπριακό Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.
 
Σημείωσε ακόμα πως «αισθανόμαστε πραγματικά ότι έχουμε μια μακροχρόνια συνεργασία στον τομέα της υγείας. Αυτή είναι μια περίοδος που όλοι πρέπει πραγματικά να συνεργαστούμε και η δωρεά είναι συμβολική της εταιρικής σχέσης και της υποστήριξής μας προς την Κυπριακή Δημοκρατία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».
 
Από την πλευρά του ο Συνταγματάρχης Bowman αναφέρθηκε στη σημασία της ασφάλειας και σημείωσε πως «η πιο θεμελιώδης πτυχή της ασφάλειας είναι η ικανότητα μιας κυβέρνησης να παρέχει βασικές υπηρεσίες στον πληθυσμό της».
 
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι «αυτή η δωρεά θα επιτρέψει στο Γενικό Νοσοκομείο της Αμμοχώστου να βοηθήσει στην προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και να τους επιτρέψει να παρέχουν βασικές υπηρεσίες στον κυπριακό πληθυσμό».

Παραλαμβάνοντας τον εξοπλισμό ο Γιώργος Καροτσάκης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, εξέφρασε ευχαριστίες προς την πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο για την τιμή που έκανε να επισκεφθεί όλα τα Γενικά Νοσοκομεία του ΟΚΥΠΥ και σημείωσε πως «είναι τιμή και χαρά για μας να παραλάβουμε εκ μέρους της πρεσβείας και του αμερικανικού λαού τη στήριξη υπό τη μορφή της ιατρικής προμήθειας προς τον λαό της Κύπρου».
 
Πρόσθεσε ότι «η στήριξη αυτή όσο συμβολική και να είναι, για μας είναι πολύ σημαντική και ουσιαστική γιατί νοιώθουμε ότι έχουμε τη στήριξη τόσο τη δική σας όσο και αρκετών Οργανώσεων και απλού κόσμου. Αυτό το γεγονός ενισχύει την ψυχολογία του προσωπικού, των γιατρών, των νοσηλευτών και του Διοικητικού προσωπικού ώστε να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούμε με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και οποιαδήποτε άλλα προβλήματα πιθανόν να αντιμετωπίσουμε στον τομέα της υγείας».
 
Ο κ. Καροτσάκης ανέφερε ακόμα ότι «η συνεργασία μας είναι δεδομένη και εκ μέρους της κυβέρνησης και της Κυπριακής Δημοκρατίας, τουλάχιστον για το μέρος που αφορά την υγεία, διαβεβαιώνουμε πως θα συνεργαστούμε μαζί σας, χρειαζόμαστε τη βοήθεια και τη στήριξη σας. Από την άλλη πλευρά ο,τιδήποτε χρειάζεστε από εμάς θα είμαστε μια ενωμένη ομάδα για το καλώς νοούμενο συμφέρον των δύο λαών μας, των Κυπρίων και των Αμερικανών».
 
Σημείωσε ακόμα ότι «οι προσφορές της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο τόσο για τα νοσοκομεία όσο και τον κυπριακό λαό είναι πολύ σημαντικές, ενισχύουν την ψυχολογία του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού για να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό. Είναι ακόμα σημαντικό όλοι να γνωρίζουν ότι πρέπει να συνεργαστούμε και να τηρήσουμε όλα τα μέτρα και Διατάγματα που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού και οποιονδήποτε άλλων ασθενειών που ενδεχομένως να παρουσιαστούν στο μέλλον».  
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία