Παραβίαση μέτρων σε δεξιώσεις και ποδοσφαιρικούς αγώνες-Εκπέμπει SOS το Υπ. Υγείας

Στο πλαίσιο των καθημερινών εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, για την περίοδο από 31 Αυγούστου μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2020, διενεργήθηκαν 40 έλεγχοι σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως δεξιώσεις γάμων, βαφτίσεων, αρραβώνων σε χώρους εστίασης, πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου, χορού, κινηματογράφου, εικαστικές εκθέσεις, κτλ, αλλά και σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και άλλα αθλητικά γεγονότα.
 
Από τους ελέγχους που έγιναν, εντοπίστηκε μια παραβίαση των σχετικών Διαταγμάτων και εκδόθηκε εξώδικο. Η παραβίαση αφορούσε τη μη τήρηση μητρώου καταγραφής θεατών με όλα τα στοιχεία όπως προβλέπεται από τις σχετικές κατευθυντήριες οδηγίες.
 
Αν και αρμόδιες Αρχές βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες, για να αποφευχθεί νέα έξαρση κρουσμάτων και να ελεγχθεί έγκαιρα η κατάσταση, χρειάζεται η κινητοποίηση και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών.
 
Με την ευκαιρία, επαναλαμβάνεται η αναγκαιότητα όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κοινωνικές τους επαφές και να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομικής υγιεινής. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι, σε περίπτωση ανάπτυξης συμπτωμάτων (βήχας, πυρετός, δύσπνοια, ανοσμία, δυσγευσία και αγευσία), οι πολίτες πρέπει να επικοινωνούν αμέσως με τον Προσωπικό τους Ιατρό για αξιολόγηση και παραπομπή για εργαστηριακή εξέταση, εάν κριθεί απαραίτητο.
 
Η αύξηση που παρατηρείται στον αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, καθιστά επιτακτική την ανάγκη όλοι οι πολίτες να ενεργούμε υπεύθυνα και με σοβαρότητα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις κατευθυντήριες οδηγίες που είναι σε ισχύ. Η μέχρι τώρα εμπειρία έδειξε ότι μόνο με πειθαρχία από όλους μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την προστασία των ατόμων που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες και, κατ’ επέκταση, της Δημόσιας Υγείας. 

Δειτε Επισης

Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Μικροεπεισόδια ανάμεσα σε Σύρους και Ε/κ στο κέντρο της Πάφου-Ζημιές στη δομή ανηλίκων
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»