Επεισόδιο μεταξύ μαθήτριας και καθηγητή για τη μάσκα-Η παρατήρηση και η… αντί-παρατήρηση

Κατάχρηση του δικαιώματος για να κατεβάζουν την μάσκα φαίνεται ότι κάνουν κάποιοι καθηγητές, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο του μαθητικού κινήματος, όσο και των οργανωμένων γονέων.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, σε σχολείο στη Λευκωσία, καθηγητής, ο οποίος δεν έφερε μάσκα κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ζήτησε με έντονο τρόπο από μαθήτρια να ανεβάσει τη μάσκα της, όταν αυτή κατέβηκε κάτω από τη μύτη της. Τότε η μαθήτρια απάντησε στον καθηγητή, ο οποίος είχε σταθεί σε απόσταση λιγότερη από δύο μέτρων και συνέχισε να της κάνει παρατήρηση.
 
Μάλιστα, όταν η μαθήτρια του υπέδειξε ότι ο ίδιος δεν τηρεί τα πρωτόκολλα, δεν φέρει μάσκα, αυτός της απάντησε «αν δεν σου αρέσει, να με καταγγείλεις», με την μαθήτρια να αναφέρει πως αυτό ακριβώς θα κάνει.
 
Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, τόνισε πως αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που έφτασε σε αυτούς, σημειώνοντας πως η ανακοίνωση που εξέδωσαν δεν κάνουν λόγο για πλήρη κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, αλλά να υπάρχει μία χαλάρωση, όπως με τους καθηγητές. Σημείωσε πως πρέπει να υπάρχει πρόνοια, ώστε όταν μαθητές ζητούν από τους καθηγητές να κατεβάσουν λίγο την μάσκα, όταν νιώθουν ότι θα λιποθυμήσουν, να τους επιτρέπεται.
 
Στη ανακοίνωσή τους, οι οργανωμένοι γονείς αναφέρουν πως καλούν για ακόμη μια φορά  «άμεσα το Υπουργείο Υγείας να λάβει σοβαρά υπόψη του την υγεία των παιδιών μας και να τους παράσχει το δικαίωμα για λιγόλεπτη αφαίρεση της μάσκας μέσα στην τάξη, όπως έχει κάνει για τους εκπαιδευτικούς, όταν θα απαντούν στο μάθημα. Ζητούμε επίσης όπως δοθούν οδηγίες στους εκπαιδευτικούς να δίνεται άδεια στα παιδιά να βγαίνουν εκτός αίθουσας διδασκαλίας για ελάχιστο χρόνο, όταν παρουσιάσουν συμπτώματα λιποθυμίας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ