Απειλούν με δυναμικά μέτρα οι γονείς-Ζητούν τροποποίηση του κανονισμού για τη μάσκα στους μαθητές

Δεν μπήκε με το δεξί η σχολική χρονιά, με τα προβλήματα στην παιδεία να διαδέχεται το ένα μετά το άλλο. Μετά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Δημοτικά σχολεία της επαρχίας Λεμεσού, οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης απειλούν με την λήψη δυναμικών μέτρων, εάν δεν τροποποιηθεί ο κανονισμός για τη χρήση μάσκας για τους μαθητές, όπως έγινε στους καθηγητές.
 
Σε ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, απαντώντας στα μέλη της, αλλά και στους μαθητές, ενημερώνουν ότι στις 8 Σεπτεμβρίου 2020 έστειλαν επιστολή στον Υπουργό Υγείας, με κοινοποίηση στη Διευθύντρια της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, με την οποία ζήτησαν όπως η χρήση μάσκας είναι προαιρετική από τους μαθητές/μαθήτριες της Μέσης Εκπαίδευσης, παραθέτοντας σειρά επιχειρημάτων. Μέχρι σήμερα, τονίζουν στην ανακοίνωση, με μεγάλη απογοήτευση δεν έχουν λάβει απάντηση.
 
«Στις 16 Σεπτεμβρίου, μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας κατ’ εξαίρεση του κανόνα, να επιτρέψει στους εκπαιδευτικούς να βγάζουν τη μάσκα τους όταν απευθύνονται στα παιδιά, αλλά και με την καταγραφή περιστατικών δυσφορίας και λιποθυμίας των μαθητών/μαθητριών από την πολύωρη χρήση μάσκας να αυξάνονται, εκδώσαμε δελτίο τύπου στο οποίο καυτηριάζαμε την άνιση μεταχείριση και ζητούσαμε να δοθεί το ίδιο δικαίωμα και στα παιδιά. Δυο από τους λόγους που παραθέσαμε, πέραν της ίσης μεταχείρισης, είναι:
 
(1) Ο προφορικός λόγος των μαθητών βαθμολογείται και πρέπει να μπορούν να τους κατανοήσει ο εκπαιδευτικός και
(2) Ποιος εκπαιδευτικός αναλαμβάνει την ευθύνη για τη λιποθυμία ενός παιδιού στο σχολείο, είτε να του επιτρέψει να αφαιρέσει την μάσκα ή όχι, όπως το περιστατικό στην Πάφο.
 
Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από το Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να είναι εκτεθειμένα στους κίνδυνους που έχουν παρουσιαστεί την προηγουμένη βδομάδα. Διερωτόμαστε ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι, αφού ταυτόχρονα παρατηρούμε χαλάρωση των μέτρων σε άλλους χώρους, όπως τα κλαμπ και τα καφέ».
 
Προσθέτουν πως σήμερα, ανησυχώντας για τα αυξανόμενα περιστατικά δυσφορίας αλλά και λιποθυμιών στα σχολεία λόγω της χρήσης της μάσκας, «καλούμε για ακόμη μια φορά  άμεσα το  Υπουργείο Υγείας να λάβει σοβαρά υπόψη του την υγεία των παιδιών μας και να τους παράσχει το δικαίωμα για λιγόλεπτη αφαίρεση της μάσκας μέσα στην τάξη, όπως έχει κάνει για τους εκπαιδευτικούς, όταν θα απαντούν στο μάθημα. Ζητούμε επίσης όπως δοθούν οδηγίες στους εκπαιδευτικούς να δίνεται άδεια στα παιδιά να βγαίνουν εκτός αίθουσας διδασκαλίας για ελάχιστο χρόνο, όταν παρουσιάσουν συμπτώματα λιποθυμίας.
 
Είμαστε αποφασισμένοι, αν το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας δεν επιδείξουν την ανάλογη κατανόηση να προχωρήσουμε σε δυναμικά μέτρα, όπως αποχές από τα μαθήματα και διαμαρτυρίες, καλώντας τις οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΣΕΜ και την Παιδοβουλή, να συστρατευτούν μαζί με τους γονείς, γιατί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και η υγεία των παιδιών, είναι υπόθεση όλων μας».
 
Καταλήγοντας τονίζουν πως μια τέτοια πιθανή εξέλιξη δεν είναι κάτι που επιθυμούν, αλλά ο σεβασμός και η εκτίμηση κερδίζεται μέσα από αγώνες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Εισηγήθηκε να παραμείνει «ανοιχτή» η αιτία θανάτου του Θανάση η Εισαγγελία-Ο λόγος στην πλευρά της οικογένειας
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης