Εγχώριες λοιμώξεις τα περισσότερα κρούσματα που καταγράφηκαν από την 1η Ιουλίου

Τα αναθεωρημένα στοιχεία για την πορεία του κορωνοϊού στην Κύπρο, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας και από ό,τι φαίνεται στα στοιχεία, από την πρώτη Ιουλίου, μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου, οι περισσότερες λοιμώξεις είναι εγχώριες.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιοποιεί το Υπουργείο Υγείας, από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου, έχουν καταγραφεί συνολικά 561 κρούσματα, εκ των οποίων τα περισσότερα προέκυψαν από εγχώριες λοιμώξεις. Συγκεκριμένα, τα περιστατικά που προέκυψαν από εγχώριες λοιμώξεις ανέρχονται στα 317, τα εισαγόμενα περιστατικά ανέρχονται στα 213, ενώ για 31 περιστατικά, το ιστορικό τους ακόμη διερευνάται.
 
Όσον αφορά τους ασθενείς, στην πλειοψηφία είναι άντρες, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 53% και το 47% να αφορά γυναίκες, ενώ όσον αφορά στην ηλικία, οι πλείστοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 18-59, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 80%. Το ποσοστό των ανήλικων ασθενών ανέρχεται στο 9% και των υπόλοιπο 11% αφορά ασθενείς που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 60 και άνω.
 
Από την 1η Ιουλίου έχουν γίνει και 31 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 22 έχουν ήδη λάβει εξιτήριο. Αυτή τη στιγμή παραμένει μόνο ένας ασθενής σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
 
Από την ημέρα που έχει καταγραφεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο, έχουν καταγραφεί, μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου 1,559 κρούσματα, ενώ σημειώθηκαν και 29 θάνατοι, εκ των οποίων οι 22 είχαν τελική αιτία θανάτου τον Covid-19.

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη