Τετάρτη 28 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος

  18/09/2020 17:44
Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος

Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος

  18/09/2020 17:44
Θετικός στον κορωνοϊό είναι ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος, σύμφωνα με πληροφορίες.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης υποβλήθηκε σε τεστ, όταν υπάλληλοι της Μητρόπολης, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού του, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό τις προηγούμενες ημέρες.
 
Υπό περιορισμό είναι και ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Κιτίου. Τα αποτελέσματα του πρώτου τεστ του, που βγήκαν σήμερα, είναι αρνητικά.
 
Πρόκειται για το πέμπτο άτομο από τη Μητρόπολη Κιτίου που εντοπίζεται θετικό στον ιό.
 
Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα στη Μητρόπολη αποτελούν δευτερογενείς λοιμώξεις της μεγάλης αλυσίδας μετάδοσης της Λάρνακας, που απαριθμεί, μέχρι στιγμής, μαζί με τον Μητροπολίτη Κιτίου, 17 άτομα. Σημειώνεται δε, πως με αυτή την αλυσίδα συνδέεται και ο καθηγητής, που διδάσκει στα γυμνάσια Ακροπόλεως και κρουσμάτων, ο οποίος ανακοινώθηκε ως θετικός χθες. Ο καθηγητής φαίνεται να προσβλήθηκε, μάλιστα, από τα κρούσματα στη Μητρόπολη. 
 
Δεκάδες είναι τα άτομα που είναι σε αυτοπεριορισμό τόσο στην πόλη όσο και στην Επαρχία της Λάρνακας αφού είναι επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του συγκεκριμένου cluster. 

Το πρώτο κρούσμα της αλυσίδας, εντοπίστηκε στις εννέα Σεπτεμβρίου, όταν μέλος οικογένειας εντοπίστηκε ως θετικό στον κορωνοϊό. Είχε παρουσιάσει συμπτώματα και έπειτα από τεστ ανακοινώθηκε από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο Νοσοκομείου. Δύο μέρες αργότερα ανακοινώθηκαν ακόμα δύο άτομα ως θετικά, από την ίδια οικογένεια. Στις 14 Σεπτεμβρίου μέλος της οικογένειας που εργάζεται στη Μητρόπολη, ανακοινώθηκε επίσης ως θετικό. Τις επόμενες ημέρες, ανακοινώθηκαν και τα υπόλοιπα κρούσματα. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε δύο σχολεία-Σε αυτοπεριορισμό καθηγητές και μαθητές
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας