Με πανό και συνθήματα υπέρ του καθηγητή έξω από το Υπ. Παιδείας δεκάδες άτομα (vid&pics)

Έξω από το Υπουργείο Παιδείας συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές του εικαστικού διευθυντή, εναντίον του οποίου έχει διαταχθεί πειθαρχική έρευνα, μετά τις διαμαρτυρίες για τους πίνακές του. 
 
Κρατώντας πανό και πλακάτ, φώναξαν συνθήματα υπέρ του, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να τους φιμώσει. 

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν από το Υπουργείο Υγείας τη διακοπή της πειθαρχικής έρευνας εναντίον του καθηγητή.
Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα όπως «αρνιέμαι να έχω σκέψη που σωπαίνει» και «κάτω η Χούντα της λογοκρισίας». Σε τοποθετήσεις τους εξάλλου, τα έβαλαν με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. 
Όπως δήλωσε διαδηλωτής, «η τέχνη του καθηγητή, είναι ανατρεπτική. Είναι δικαίωμα του να δημιουργήσει. Αυτό που γίνεται είναι επίθεση στο δημοκρατικό δικαίωμα του Υπουργικού». 
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση οι διοργανωτές το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και αδιαπραγμάτευτο.
 
«Τασσόμαστε ενάντια στην καταπάτηση αυτού του δικαιώματος, ιδιαίτερα όταν τούτη η καταπάτηση προέρχεται που το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
 
Που μιαν οπτική γωνία, η στάση του Υπουργείου ξεπερνά τα όρια κατανόησης. Καταρχάς, πως μπορούν αναρτήσεις σε προσωπικό Facebook προφίλ να εκληφθούν ως δημόσιες — πόσο μάλλον σαν προσβλητικές στο «δημόσιο αίσθημα»; Το προσωπικό μου προφίλ εν ακριβώς τούτο: προσωπικό. Εν για εμένα τζαι για τους φίλους τζαι γνωστούς μου. Πόθεν ως τα πόθεν οι αναρτήσεις που κάμνω τζειαμέ να χαρακτηριστούν ως δημόσιες, ειδικά που τη στιγμή που εν είμαι δημόσιο ή πολιτικό πρόσωπο;
 
Κατά δεύτερο, με ποιο δικαίωμα Υπουργείο, τζαι πιο γενικά η πολιτεία, μπαίνει στο προσωπικό Facebook προφίλ πολίτη της επειδή ο κάθε άλφα τζαι βήτα ήβρεν το προφίλ προσβλητικό; Πιο συγκεκριμένα: με ποιο δικαίωμα μπαίνει η πολιτεία τζαι τσεκκάρει τί αναρτήσεις κάμνω στο προφίλ μου επειδή ο κάθε αρχιεπίσκοπος έκρινε πως τούτες οι αναρτήσεις εν προσβλητικές;», τονίζουν οι διοργανωτές.
Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω καθηγητής είχε προκαλέσει σάλο με τους πίνακές του, στους οποίους απεικονίζεται ο Χριστός, κρατώντας κασκόλ της Ομόνοιας ή καθισμένος σε μία μοτοσικλέτα. Εξάλλου, άλλοι πίνακες δείχνουν σκύλους να ουρούν τον Αρχιεπίσκοπο και τον Γρίβα και ένας άλλος απεικονίζει ένα ιερέα, με μάσκα οξυγόνου, ενώ ο θυμιατός μοιάζει με καπνογόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»