Ανησυχητικές οι διαστάσεις της αλυσίδας μετάδοσης στη Λάρνακα-Αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Μητρόπολη

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η νέα μεγάλη αλυσίδα στην Λάρνακα, που απαριθμεί πλέον 16 άτομα τα 4 εκ των οποίων μάλιστα στην Μητρόπολη Κιτίου. Ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος, παραμένει σε αυτοπεριορισμό όπως και πολλοί εργαζόμενοι δύο από τους οποίους ανακοινώθηκαν σήμερα ως θετικά κρούσματα. Προσβλήθηκαν από μέλος της οικογένειας από την οποία ξεκίνησε η αλυσίδα μετάδοσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δέκα τα νέα κρούσματα, αυξήθηκε στους 16 ασθενείς το cluster της Μητρόπολης

Το καινούριο cluster της Επαρχίας Λάρνακας, που δημιουργήθηκε από τις εννέα του Σεπτέμβρη έχει ξεφύγει κατά πολύ από τα όρια της οικογένειας που προσβλήθηκε αρχικά. Αρχικά οι λοιμώξεις, διαδόθηκαν ενδοοικογενειακά, ωστόσο στη συνέχεια επεκτάθηκαν τόσο στο φιλικό όσο και στο επαγγελματικό περιβάλλον των κρουσμάτων.
 
Δεκάδες είναι τα άτομα που είναι σε αυτοπεριορισμό τόσο στην πόλη όσο και στην Επαρχία της Λάρνακας αφού είναι επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
 
Το πρώτο κρούσμα της αλυσίδας, εντοπίστηκε στις εννέα Σεπτεμβρίου, όταν μέλος οικογένειας εντοπίστηκε ως θετικό στον κορωνοϊό. Είχε παρουσιάσει συμπτώματα και έπειτα από τεστ ανακοινώθηκε από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο Νοσοκομείου. Δύο μέρες αργότερα ανακοινώθηκαν ακόμα δύο άτομα ως θετικά, από την ίδια οικογένεια. Ακολούθως και μέχρι τις σήμερα 17 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκαν τα υπόλοιπα κρούσματα, κάποια εκ των οποίων αποτελούν δευτερογενείς λοιμώξεις. Είναι δηλαδή επαφές, των επαφών των κρουσμάτων.
 
Η κατάσταση με τα κρούσματα στη Λάρνακα, προκαλεί προβληματισμό στις Αρμόδιες Υπηρεσίες, αφού εντοπίστηκαν και ορφανά κρούσματα. Σήμερα ανακοινώθηκε και δεύτερο κρούσμα στο εστιατόριο ocean basket στις Φοινικούδες. Πρόκειται για άτομο που βρισκόταν σε αυτοπεριορισμό, αφού ήταν στενή επαφή του πρώτου εργαζόμενου που ανακοινώθηκε.
 
Τα μέλη της Ομάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης παρακολουθούν στενά την κατάσταση στη Λάρνακα, που πλέον είναι η πρώτη Επαρχία σε κρούσματα από την πρώτη του Ιούλη και μετά.
 

Δειτε Επισης

Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο
Παίρνει θέση το Τμήμα Δασών-«Συντήρηση μόνο οδικού δικτύου στον Ακάμα»
Δωρεάν είσοδο σε μνημεία για την Πέμπτη εξήγγειλε το Τμήμα Αρχαιοτήτων