Έξι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού-Αυξήθηκαν οι ασθενείς σε οικογενειακή αλυσίδα

Μεγαλώνει η οικογενειακή αλυσίδα ασθενών που δημιουργήθηκε μετά τον εντοπισμό κρούσματος στις εννέα Σεπτεμβρίου, καθώς τρία από τα έξι κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη ανήκουν στο δικό της περιβάλλον. Το cluster πλέον μετρά 12 περιστατικά. 

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3,157 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν έξι νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υποβαθμίστηκαν τέσσερις χώρες, αναβαθμίστηκαν δύο-Η νέα λίστα χωρών για τουρισμό

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

  • Από 92 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα.

Τρία από αυτά είναι από το οικογενειακό και το φιλικό περιβάλλον του κρούσματος που ανακοινώθηκε χθες από την ιχνηλάτηση και συνδέονται με το cluster του κρούσματος είχε ανακοινωθεί από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων στις 9/9. Μαζί με τα σημερινά το cluster έχει 12 κρούσματα.

Το άλλο κρούσμα που προέκυψε από την ιχνηλάτηση είναι άτομο είναι από το οικογενειακό περιβάλλον του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 13/9, που είχε έρθει από την Ρωσία στις 11/9. 

  • Από 740 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Πρόκειται για άτομο που εμφάνισε συμπτώματα το Σάββατο. 
  • Από 251 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Πρόκειται για άτομο που είχε συμπτώματα (πυρετός, πονόλαιμος) από τις 13/9 και παραπέμφθηκε στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας από τον Προσωπικό του Ιατρό.  
Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος: 
  • Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 164 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 1,441 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από το πρόγραμμα εργαστηριακού ελέγχου 5,000 ατόμων ηλικίας 18-40 ετών σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό ατόμων, ολοκληρώθηκαν 144 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από το πρόγραμμα ελέγχου φοιτητών, διεκπεραιώθηκαν 15 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στα οδοφράγματα, ολοκληρώθηκαν 21 εργαστηριακές εξετάσεις, και
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 289 εργαστηριακές διαγνώσεις.

 
Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,540.
 
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται πέντε άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων το ένα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκε ένα εξιτήριο. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται ένας ασθενής COVID-19 εκτός αναπνευστήρα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»