Η έκρηξη κρουσμάτων στα κατεχόμενα, τα οδοφράγματα και η ενημέρωση από το ψευδοκράτος

Επικοινωνία για την κατάσταση στα κατεχόμενα όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού, είχε χθες με τον Τουρκοκύπριο ομόλογο του, ο Ελληνοκύπριος επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία Λεωνίδας Φυλακτού, όπως ο ίδιος δήλωσε στο ΚΥΠΕ.
 
Εξάλλου, ο Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρος Καραγιάννης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι ελεγχόμενα σε ό,τι αφορά τα οδοφράγματα.
 
Ο Ελληνοκύπριος επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία Λεωνίδας Φυλακτού, ερωτηθείς αν θα γίνει κάποια σύσκεψη μετά την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρήθηκε στα κατεχόμενα, είπε πως «είχα χθες επικοινωνία με τον ομόλογο μου Τουρκοκύπριο, όπου συζητήσαμε την κατάσταση των πραγμάτων, τα μέτρα που έλαβαν στα κατεχόμενα».
 
Ανέφερε, επίσης, ότι του ζητήθηκε από τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου , να του δώσει μια περιγραφή της κατάστασης στα κατεχόμενα.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Φυλακτού είπε ότι «είμαστε σε επαφή με τους Τουρκοκύπριους σε τακτική βάση».
 
«Υπάρχει τακτική επικοινωνία. Η τελευταία επικοινωνία ήταν χθες. Έδωσα αναφορά της κατάστασης στον Υπουργό Υγείας», πρόσθεσε.
 
Εξάλλου, ο Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρος Καραγιάννης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι θεωρεί ότι αυτή την στιγμή τα πράγματα είναι ελεγχόμενα σε ό,τι αφορά τα οδοφράγματα.
 
Σε ερώτηση αν τα μέτρα που λαμβάνονται στα οδοφράγματα είναι επαρκή, ο κ. Καραγιάννης απάντησε καταφατικά.
 
«Θεωρώ ότι είναι επαρκή τουλάχιστον για εκείνους που διακινούνται περιστασιακά, διότι πρέπει να παρουσιάσουν πιστοποιητικό με αρνητική ένδειξη. Επομένως, τουρίστες δεν έχουμε να πηγαίνουν και να έρχονται και επομένως, είναι μόνο οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι που διακινούνται. Από την άλλη μεριά, πρέπει να δώσουμε λίγη περισσότερη σημασία σε αυτούς που διακινούνται πιο συχνά, που ανήκουν στις πέντε ομάδες που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση. Εκεί χρειάζεται λίγη περισσότερη προσοχή. Φυσικά, ελπίζω ότι θα καταφέρουν να το ελέγξουν, γιατί μας αφορά και εμάς άμεσα», πρόσθεσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι «θεωρώ ότι αυτή την στιγμή τα πράγματα είναι ελεγχόμενα σε ό,τι αφορά τα οδοφράγματα».

Δειτε Επισης

Ο Γιώργος Σκαλιάς ο εκλεκτός του ΠτΔ ως ειδικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ