Απαντά στο ΑΚΕΛ για τα περί «φιάσκου» στα σχολεία ο Προδρόμου

Στην σκληρή κριτική που άσκησε το ΑΚΕΛ απάντησε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, που δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός πως το κόμμα της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «φιάσκο» την αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς.
 
Όπως ανέφερε, η προσπάθειά του είναι να ξεκινήσουν τα σχολεία, να λειτουργήσουν σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και να φοιτήσουν όλα τα παιδιά. Αυτή την προσπάθεια καταβάλλουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας και τους γονείς, πρόσθεσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα επίθεση ΑΚΕΛ σε Πρόδρομο-«Την ανικανότητα του Υπ. Παιδείας θα την πληρώσουν τα παιδιά»
 
«Η συνεισφορά του ΑΚΕΛ με σημερινή παρέμβασή του είναι να αποκαλεί «φιάσκο» την αναβολή μιας εβδομάδας που αποφασίστηκε εξαιτίας των εξαιρετικά δυσχερών καιρικών συνθηκών.  Η απόφαση ελήφθη όμως μετά από αίτημα των οργανωμένων γονέων και όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, που επικαλέσθηκαν τις επιβαρυμένες κλιματικές συνθήκες και κατόπιν συμβουλευτικής γνωμοδότησης του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Δύσκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί τι επιδιώκει το ΑΚΕΛ αποκαλώντας «φιάσκο» το αίτημα εκπαιδευτικών και γονιών», ανέφερε το ΥΠΠΑΝ.
 
Υπέδειξε, δε, πως αντί για τέτοιους χαρακτηρισμούς, υπό τις περιστάσεις και λειτουργώντας μέσα σε συνθήκες πανδημίας, θα ήταν προτιμότερο να συνεργαστούμε για το καλό της εκπαίδευσης και των παιδιών, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα που κερδίσαμε ούτως ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες να φοιτήσουν στο σχολείο και να εξασφαλίσουμε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας.
 
Έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη
Ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, πως «δεν φτάνει η παταγώδης αποτυχία του Υπουργού Παιδείας να προγραμματίσει και να υλοποιήσει το άνοιγμα των σχολείων μας, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, επιδίδεται σε μια προκλητική και απαράδεκτη προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών. Προσπαθεί να επιρρίψει την ευθύνη σε κάποιους εκπαιδευτικούς και ουσιαστικά να στοχοποιήσει ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα χρησιμοποιώντας ένα φτηνό επικοινωνιακό τρικ».
 
«Θα έπρεπε ο κ. Προδρόμου να έχει την τόλμη να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη για το φιάσκο της αναβολής του ανοίγματος των σχολείων και όχι με αυτό τον προκλητικό τρόπο να προσπαθεί να φορτώσει τη δική του ευθύνη σε άλλους», τόνισε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»