Δημόσιο ξέσπασμα του προέδρου της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορίας-«Το Υπ. Παιδείας ευθύνεται για ολιγωρία»

Ξέσπασε δημόσια ο πρόεδρος της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορίας και με παρέμβαση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στέλνει μηνύματα σε συγκεκριμένους αποδέκτες, με κύριο ζητούμενο την ειλικρίνεια στο τομέα της Παιδείας.
 
Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Αντώνης Βρασίδα, σχολιάζει τα τεκτενώμενα στον τομέα της παιδείας τις τελευταίες ημέρες, σημειώνοντας πως τα σχολεία δεν ήταν έτοιμα να ανοίξουν, ενώ οι συνθήκες καύσωνα επέβαλα την αναβολή της προσέλευσης των μαθητών.
 
Πρόσθεσε πως η απόφαση για αναβολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς πάρθηκε από την πολιτεία και ουδεμία ευθύνη ανήκει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ ξεκαθάρισε πως η ευθύνη ελέγχου υλοποίησης οποιονδήποτε αποφάσεων και κατ’ επέκταση η ευθύνη εντοπισμού ολιγωρίας ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Παιδείας.
 
Αυτούσια η ανακοίνωσή του:
«Επιβάλλεται ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ στο χώρο της ΠΑΙΔΕΙΑΣ…
 
(1) ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ. H μεγάλη προσπάθεια που έγινε μετά την ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ (προσπάθεια στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν και οι εκπαιδευτικοί χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση), δεν ήταν αρκετή για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι ελλείψεις που υπήρχαν.
 
(2) Οι συνθήκες καύσωνα επέβαλαν ουσιαστικά την αναβολή προσέλευσης των μαθητών, δίνοντας διέξοδο.
 
(3) Οι εργασίες σε σχέση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την υλικοτεχνική προετοιμασία συνεχίζονται και ευτυχώς η αναβολή προσέλευσης των μαθητών δίνει ρεαλιστικές πιθανότητες κατάλληλης προετοιμασίας των σχολικών μονάδων.
 
(4) Η απόφαση για αναβολή προσέλευσης των μαθητών λήφθηκε (ΟΡΘΩΣ) από την Πολιτεία και ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ δεν ανήκει ούτε σε συνδικαλιστικές οργανώσεις ούτε σε κανέναν άλλο, πλην της Πολιτείας.
 
(5) Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΛΕΓΧΟΥ υλοποίησης των όποιων αποφάσεων λήφθηκαν και κατ' επέκταση η ευθύνη εντοπισμού της ολιγωρίας από τον οποιονδήποτε, ανήκει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί τη δικαιολογία για τη μη ολοκλήρωση των προετοιμασιών. Ούτε και επιτρέπεται να αποτελεί θέμα δημόσιας αναφοράς και συζήτησης.
 
(6) Η λήψη απόφασης για τη με πρόγραμμα και πλάνο ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ επιβάλλεται να ληφθεί και να προχωρήσει ΧΘΕΣ.
 
(7) Οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ παραμένουν Ο ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του τόπου και συνεχίζουν παρά τα όσα λέγονται και γράφονται να υπερβάλλουν εαυτό για το λειτούργημα που τάχθηκαν να υπηρετούν».

Δειτε Επισης

Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια
Το προσωπικό της Βουλής εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά
Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι
Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)
Έργα διεύρυνσης του δρόμου στο κατεχόμενο Πέργαμος ανακοίνωσε ο Ουστέλ