Νέα επίθεση ΑΚΕΛ σε Πρόδρομο-«Την ανικανότητα του Υπ. Παιδείας θα την πληρώσουν τα παιδιά»

Σφοδρή επίθεση στον Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου, για την αναβολή ανοίγματος των σχολείων, εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ.

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, ανέφερε ότι, «τα σχολεία μας δυστυχώς δεν λειτούργησαν σήμερα όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει, γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν προγραμμάτισε και δεν υλοποίησε αυτά που έπρεπε για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία».

Όπως είπε ο κ. Χριστοφίδης, «ο κορωνοϊός εμφανίστηκε στην Κύπρο τον περασμένο Μάρτη και από τον περασμένο Απρίλη, τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έστελναν το μήνυμα ότι θα υπάρξει και δεύτερο κύμα εξάπλωσης του ιού. Υπήρχε δηλαδή ο αναγκαίος χρόνος να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί η λειτουργία των σχολείων μας στα πλαίσια της επιδημίας. Θέλουμε επίσης να υπενθυμίσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε εξαγγείλει τη λειτουργία των σχολείων νωρίτερα φέτος, ούτως ώστε να καλυφθεί μέρος της ύλης που δεν ήταν δυνατό να καλυφθεί κατά την προηγούμενη χρονιά. Είχαμε από τον περασμένο Μάη προειδοποιήσει πολλές φορές ότι το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να είχε προετοιμάσει τα σχολεία μας ανάλογα. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε».

Επισήμανε ακόμα πως, έπρεπε να προετοιμάσουν την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. «Θυμήθηκαν τέλος του Αυγούστου ότι χρειαζόμαστε μονά θρανία. Το επιχείρημα ότι περίμεναν να δουν την επιδημιολογική εικόνα δεν ευσταθεί. Ο ιός μπορούσε να επανέλθει τον Αύγουστο, τον Οκτώβρη, τον Δεκέμβρη, οποιοδήποτε μήνα. Τα σχολεία μας έπρεπε να είναι έτοιμα. Έπρεπε να υπάρξει τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων. Ιδιαίτερα μετά το πάθημα της περσινής χρονιάς. Δυστυχώς πολύ λίγα έγιναν».

Τόνισε παράλληλα ότι δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία για τα παιδιά με αναπηρία, με αποτέλεσμα και αυτή ακόμη τη στιγμή να υπάρχουν πολλά ερωτήματα και δυσκολίες.

«Υπάρχει ένα πρωτόκολλο για την προδημοτική εκπαίδευση υπερβολικό και εν πολλοίς ανεφάρμοστο».

Για τα πρωτόκολλα, είπε ότι «δεν υπήρχαν μέχρι και προχτές για τα εργαστηριακά μαθήματα και για το μάθημα της φυσικής αγωγής (για παράδειγμα τι γίνεται στα αποδυτήρια)». Εξάλλου, όπως υποστήριξε ο κ. Χριστοφίδης, «δεν τέθηκαν οι μαθησιακοί στόχοι για τις πρώτες μέρες της νέας σχολικής χρονιάς για να υπάρξει ομαλή μετάβαση των παιδιών μετά το κενό που έχει δημιουργηθεί».

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι «δημιουργούνται ζητήματα ασφαλείας στα σχολεία από την απόφαση για χρησιμοποίηση των υπερμεγεθών θρανίων. Δυστυχώς την προχειρότητα και την ανικανότητα του Υπουργείου Παιδείας θα πληρώσουν για ακόμη μια φορά τα παιδιά μας μέσα μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες».
 

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες