Πιάστηκε αδιάβαστο το Υπ. Παιδείας, ξενίζει η αναβολή του πρώτου κουδουνιού

Προχειρότητα και έλλειψη προγραμματισμού από το Υπουργείο Παιδείας βλέπουν οι μαθητές, πίσω από την απόφαση του Υπουργείου, για την επιστροφή των μαθητών μέσης εκπαίδευσης στα θρανία την Δευτέρα. Εξάλλου, το εκφραστικό σώμα των μαθητών έχει εκφράσει και την έντονη δυσαρέσκειά του, για το γεγονός ότι ακόμη δεν τους έχουν καλέσει σε διάλογο, με αποτέλεσμα να στέλνουν μία επιστολή, στην οποία καταγράφουν τις θέσεις τους.
 
Με την ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας ανέβαλε την επιστροφή των μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης, νωρίτερα από τους μαθητές της Δημοτικής, όπως γίνεται κι άλλες χρονιές. «Η ανακοίνωση δείχνει την προχειρότητα και η έλλειψη προγραμματισμού από το Υπουργείο Παιδείας, αφού τελευταία στιγμή μας ανακοινώνουν ότι θα επιστρέψουμε στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου και όχι στις 4, όπως ήταν προγραμματισμένο», ανέφερε στον REPORTER, το μέλος της γραμματείας της ΠΣΕΜ, Δημήτρης Παλάτος, προσθέτοντας πως οι ίδιοι θα προτιμούσαν να επιστρέψουν στα θρανία τους την Παρασκευή, μετά και τους τόσους μήνες που έμειναν εκτός σχολείων, λόγω της πανδημίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν πάνε στα σχολεία οι μαθητές την Παρασκευή-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας 
 
Η ΠΣΕΜ απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, στην οποία καταγράφει τις θέσεις της, αφήνοντας αιχμές για την απουσία πρόσκλησής τους στο δημόσιο διάλογο.
 
«Τα αιτήματα μας ελπίζουμε να εισακουστούν, όπως και των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Το Υπουργείο Παιδείας έχει καλέσει τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους γονείς, αλλά εμείς δεν καλεστήκαμε για ακόμη μία φορά. Γι’ αυτό ζητήσαμε εμείς συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας, πράγμα απαράδεκτο, αφού και οι δικές μας απόψεις έπρεπε να εισακουστούν».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητούν αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων οι μαθητές-Η επιστολή στον Προδρόμου
 
Ενώπιον της Πανά οι απορίες των εκπαιδευτικών
Το κατώφλι του Υπουργείου Παιδείας θα περάσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, το πρωί της Παρασκευής, όπου θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και την επιδημιολόγο Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά, κατά την οποία θα δώσει διευκρινίσεις για θέματα τα οποία έχουν εγείρει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και να συζητηθούν ορισμένες ιδιαίτερες πτυχές του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που θα εφαρμοσθεί στα σχολεία.
 
Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, υπέδειξε στον REPORTER ότι θα θέσουν ενώπιον της επιδημιολόγου τα ερωτήματα που παρουσίασαν στον Υπουργό Παιδείας.
 
«Θα θέσουμε το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για τους εκπαιδευτικούς, που αντιμετωπίζουν καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, αλλά και το κατά πόσο, νοουμένου ότι τηρείται μία απόσταση ασφαλείας από τους μαθητές της πρώτης σειράς, αν γίνεται να χρησιμοποιούν ασπίδα προσώπου ή να αφαιρούν την μάσκα. Επίσης, θα τεθεί εκ νέου το θέμα για τις αίθουσες που δεν μπορούν να χωρέσουν 25 μαθητές, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις. Τι θα γίνει και στα σχολεία που δεν μπορούν να έχουν επιπρόσθετα τμήματα, σε περίπτωση που πρέπει να γίνει αυτό».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρ και μανία ο Προδρόμου με τις επικρίσεις για τα θρανία-Ύψωσε τους τόνους
 
Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ υπέδειξε πως το Υπουργείο Παιδείας, λόγω αρκετών εκκρεμοτήτων έκρινε ότι ήταν πιο σωστό να μην επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές την Παρασκευή, τονίζοντας πως η αυτή η απόφαση είναι σωστή.
 
Κληθείς να σχολιάσει την πρώτη μέρα επιστροφής στα σχολεία, ο κ. Χατζησάββας πρόσθεσε πως κύλησε ομαλά, έγιναν οι συνεδρίες των καθηγητικών συλλόγων, οι συσκέψεις των κατά ειδικότητα και συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες οι κατανομές των τμημάτων στους καθηγητές, τα καθήκοντα και ο προγραμματισμός.
 
«Είναι πάρα πολλή δουλειά, μέχρι να ξεκινήσει η σχολική χρονιά. Θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για να επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές τη Δευτέρα, όταν θα πάρουν τα βιβλία και τα προγράμματά τους».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του