Συνεχίζεται στη Λευκωσία η απεργία των εργαζομένων στα λεωφορεία

Συνεχίζεται στη Λευκωσία η απεργία των εργαζομένων στα λεωφορεία της εταιρείας NPT (Nicosia Public Transport), λόγω μη καταβολής όλων των δεδουλευμένων τους.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση των Συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ αναφέρεται ότι «σήμερα σε Γενική Συνέλευση των απεργών που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Σολωμού στη Λευκωσία, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η απεργία, αφού απαίτηση των εργαζομένων είναι η άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων τους μέχρι τις 31/08/2020, όπως προνοεί η σχετική νομοθεσία και η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ)».
 
Προστίθεται ότι οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν «στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν απέδωσαν, αφού η καταρχήν συμφωνία που προνοούσε συναντήσεις της εταιρείας με τους εργαζόμενους για τον υπολογισμό των δεδουλευμένων δεν έγινε αποδεκτή. Η Γενική Συνέλευση επανέλαβε τη θέση για άμεση πληρωμή με βάση τα στοιχεία που κατέχει η εταιρεία, αφού έχει όλες τις ώρες εργασίας τους και γνωρίζει τις πρόνοιες της ΣΣΕ για όλα τα δικαιώματα τους».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η μη ορθή πληρωμή γίνεται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα και αφού ούτε τα λάθη στο μισθό Ιουλίου δεν διορθώθηκαν για αριθμό εργαζομένων. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή απευθείας συνάντηση των Συντεχνιών με την εταιρεία στην περίπτωση εργαζόμενου που χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα για σκοπούς ελέγχου».
 
 Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην εταιρεία λεωφορείων NPT «απέρριψε και όλες της αναφορές της εταιρείας στη σημερινή ανακοίνωση της, με την οποία επιρρίπτει τις δικές της ευθύνες στις Συντεχνίες και τους εργαζόμενους της. Χθες το απόγευμα οι Συντεχνίες, όπως γίνεται πάντοτε, ενημέρωσαν γραπτώς την εταιρεία με επιστολή για την απεργία, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε και απευθείας συνάντηση που διήρκεσε πέντε ώρες».

Οι Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ απολογούνται «για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού» υποστηρίζοντας πως «η ευθύνη γι’ αυτή βαραίνει την εταιρεία που παραβιάζει τη ΣΣΕ και τη Νομοθεσία για τους μισθούς και όχι τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Αύριο το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με την εταιρεία ΝΡΤ στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων για εξεύρεση λύσεων στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τα οποία παραμένουν άλυτα παρά τις δεσμεύσεις της διεύθυνσης».
 
Σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση πως «άρση των απεργιακών μέτρων αναμένεται αμέσως μετά την άμεση συμπληρωματική πληρωμή των οφειλών των δεδουλευμένων προς όλους τους εργαζόμενους».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία